среда, 25 апреля 2018 г.

До Дня аварії на ЧАЕС


Шановні читачі,
26 квітня 1986 року назавжди залишиться в історії  як день, коли сталася найстрашніша техногенна катастрофа в історії людства: з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.
За неофіційною статистикою в Україні померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС… але кількість жертв могла б бути набагато більше, якби не подвиг ліквідаторів, які ціною власного життя і здоров’я врятували світ. Найменше що ми можемо зробити – це завжди пам’ятати про учасників ліквідації і якомога частіше казати слова вдячності.
Протягом дня для всі бажаючі можуть прийняти участь у таких бібліотечних заходах:
1. Акція «Ніхто не забутий», яка передбачає фотографування біля книжкової виставки з квіткою пам’яті та картинкою з хештегами #ніхто_не_забутий та #save_memory.


2. Знайомство з літературою та матеріалами, представленими на виставці «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі».



3. Перегляд тематичних відеоматеріалів, фотодобірок, інтернет-розповідей  фотоматеріалів у читальному залі та інтернет-вітальні:
- «Чорнобиль» / відео розповідь;
- «Розпечений реактор: рідкісні кадри» / відео;
- «Бердянцям-ліквідаторам присвячується»/ відео-презентація;
- «Встановлення нового саркофагу» /відео;
- «Рідкісні кадри 1986 року»/ відео;
- «Ліквідація аварії на ЧАЕС» /відео;
- «Аварія на ЧАЕС: фотодобірка» /відео-презентація;
- «Чорнобиль: погляд крізь роки» /інтернет-розповідь;
- «День аварії на ЧАЕС»/ інтернет-розповідь..
Окрім цього, до вашої уваги інфотека «Чорнобиль. Зона екологічного лиха».

Комментариев нет:

Отправить комментарий