понедельник, 24 февраля 2020 г.

Подорож у світ Карпат

Мрієте про захоплюючі мандри? Чому б не здійснити подорож  до прекрасних та загадкових українських Карпат? Тим паче, що для цього можна навіть не виходити з власної оселі J Варто лиш взяти до рук одну з запропонованих книжок, і поринути у вир неймовірних відчуттів шепоту гірських річок та свіжого подиху карпатської природи:
Галина Пагутяк. Уріж та його духи

«Уріж та його духи» — унікальна книга в українському літературному дискурсі. Це духовна історія в міфологічному часі реального села Уріж, в якому народилася самобутня письменниця Галина Пагутяк, лауреат Шевченківської премії, і зобразила його у своїх творах як безмежний Всесвіт. Це книжка легенд, містичних історій, дивних снів одного села. Саме вона стане вашим кращим путівником до таємничого світу Карпат.
Галина Вдовиченко.Тамдевін

Після цього роману вам неодмінно захочеться в гори до вовків, аби разом з ними припасти до вологої землі та вдихати терпкий млосний запах зів’ялої трави. Авторка розказує незвичайну історію кохання відомої художниці Анни та етолога Юрія, що відбувається на тлі напівзруйнованого замку Гербуртів, мальовничого карпатського села та гірських схилів, де діють закони вовчої зграї, які іноді гуманніші, ніж людські.
Михайло Коцюбинський.Тіні забутих предків

Класика завжди сучасна, згодні? Напевно, кожен знає історію про українських Ромео та Джульєтту. «Тіні забутих предків»  –  це надзвичайно яскравий дешифратор до містичної душі Карпат. Книга наскрізь пронизана душевною та духовною магією, первісними віруваннями та колористикою гуцульських традицій. 
Марина Смагіна. Волковиці

Дебютний роман авторки, лауреат спецвідзнаки Коронації Слова за сучасне українське фентезі.
У «Волковицях» оживає давня карпатська магія з її ірреальними історіями, часовими вирвами, непрощеними прокляттями, які пролежали на денці гірської ріки Дзвінки майже сто літ і раптом вирвалися на волю. Хто воскресив їх і навіщо? Адже, Волковиці — це не звичайне гуцульське село, і воно просто так не відпускає того, хто опинився у ньому. Бо у Волковиці випадково не можна потрапити. Село, якого не знайдеш на жодній мапі. Село, яке народилося ...завдяки чарам.
Валерія Чорней. Яблуко в тайстрі

Чого тільки не сховаєш до гуцульської тайстри! Скажімо, яблуко — чарівне яблуко пізнання найважливіших для людини цінностей. Або маленьку жінку з трепетним серцем, настільки ж природну, як гірська яблунька, відкриту до світу, вдячну своєму народу, уважну до найменших дрібниць, адже довкола нас стільки знаків, які треба вміти відчитати. Вона шукатиме свою справжню любов, вона рятуватиме митця від сліпоти душі. Бо так, це насамперед роман про людську душу — яка доти жива, доки людина вміє бачити істинну красу.
Марія Римар. Білий слон

У романі «Білий слон» читачу відкривається чарівний світ Карпат з його неповторною природою, міфологією, енергетикою. Легенди, замовляння передано гуцульською говіркою, що дозволяє ще краще його відчути. «Білий слон» – це умовна назва астрономічної обсерваторії, розташованої на вершині гори Піп-Іван у Карпатах. Містичні події роману з такою ж назвою розгортаються навколо пошуків карпатських скарбів, завдяки яким головним героям вдається віднайти себе, справжніх.
Це роман-запрошення зазирнути до глибин національного духу, услід за головним героєм та іншими персонажами віднайти себе справжнього.
Джерела:


Комментариев нет:

Отправить комментарий