среда, 14 апреля 2021 г.

Сині книги: кольорова книжкова добірка

 

Життя – це книга. У когось детектив, у когось роман, а у когось повна фантастика…

 

Дуже часто читачі, завітавши до бібліотеки, шукають вподобану раніше книгу за кольором («Я не пам'ятаю назви книги, але обкладинка була червона/синя/жовта…»), тож ми підготували для вас книжкову добірку синього кольору. Але спільним в цих книгах є не тільки колір обкладинки, а й ще жанр – світ фантастики та пригод чекає на вас:

 


Марина и Сергей Дяченко «Ведьмин век»



В этом мире сочетаются обыденность и миф. Здесь ведьмы танцуют в балете, а по улицам города бродят нави – злобные и несчастные, преследуемые жестокой спецслужбой «Чугайстер». Когда крах неизбежен, когда неминуема катастрофа, кто поверит в новую любовь, такую невозможную по обывательским меркам?

Марина та Сергій Дяченки «Мігрант»



Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті — він мігрував з Землі. Два останніх роки його життя вилучені в якості сплати за візу, тому Андрій не пам'ятає, чому вирішив поїхати. Що трапилось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Раа, де опинився Андрій, наповзає тінь...

Роман "Мігрант, або Brevi Finietur" Марини та Сергія Дяченко продовжує цикл "Метаморфози", початий романами "Vita nostra" та "Цифровий, або Brevis est", але при цьому являє самостійний твір.

 

Виталий Зыков «Конклав бессмертных. В краю далеком»



Древние владыки Тьярмы... Они были подобны богам, перекраивая планету на свой лад. Вторгались в иные реальности, воевали, захватывали чужие миры и снова воевали. Вот только ничто не вечно, и им пришлось уйти, уступить власть молодым и сильным расам, оставив в наследство свои опасные секреты. Что ж, добро пожаловать в обитель кошмаров суровых богов и кровожадных демонов. Именно сюда перенесся после атаки драконов город Сосиовск. И завертелась сумасшедшая карусель из воинствующих культов, жестоких банд, магии и древних тайн. Люди не пожелали уступать хищным тварям и ордам дикарей, началась война за выживание!

 

Виталий Зыков «Конклав бессмертных. Проба сил»



Сосновск – простой город, где нет рыцарей без страха и упрека и героев в белых одеждах. Где живут самые обыкновенные люди. Но даже в таком, на первый взгляд, ничем не примечательном мегаполисе может победить тьма. И тогда будут происходить более чем странные события: в одном из переулков кто-то кому-то попытается навредить с помощью магии, а в обычном здании будет литься кровь, и любой может стать жертвой ужасного монстра. А кто-то готов пойти на все ради власти. Но среди подобных есть и те, кому нет жизни без права оставаться человеком. Кому надоело трястись от страха и прятаться. И именно они, те, кто не испугается древних загадок и тайн, выступят на битву с врагом.

 

Макс Кідрук «Зазирни у мої сни»



Очевидно, на світі немає дитини, яка б не бачила моторошних снів. Але що робити, якщо жах зі сновидіння поступово переповзає в реальне життя? У дворічного Тео під час нескладної операції раптово зупинилося серце. Упродовж тридцяти шести секунд малюк тримався на межі між світом мертвих і живих. А тоді повернувся. Спливло два роки, перш ніж Мирон Белінський зрозумів, що його син повернувся не сам. Щось прийшло разом із Тео: учепилося і прослизнуло у свідомість, поки хлопчак перебував по той бік лінії, яку більшість із нас перетинає лиш один раз. У відчайдушних намаганнях урятувати сина Мирон виїжджає до Америки, де найновіші досягнення нейротехнологій дають змогу зазирнути в людський сон. Він не здогадується, що бажання допомогти веде до катастрофи, адже найгірше почнеться, щойно той, хто оселився у снах маленького Тео, збагне, що за ним спостерігають.

 

Для дітей і підлітків

Леся Вороніна «Таємниця Пурпурової планети»



Якщо ви любите фантастичні мандрівки, дивовижні пригоди та неймовірні відкриття — ця книжка для вас! Разом із космічною мандрівницею Олею та її вірним другом Люмом, героями фантастичної повісті Лесі Ворониної “Таємниця Пурпурової планети”, ви побуваєте у найвіддаленіших куточках Мінливої галактики, розгадаєте таємницю печери Хижих Кокосів, познайомитесь із хвалькуватими співочими бананами і покатаєтесь верхи на Забудькуватому Драконі.

 

Рюдигер Бертрам «Магическая четверка спасает мир с помощью силы мускулов, клейкой ленты и глоточка мятного чая»



Третья Книга "Магическая четверка спасает мир с помощью силы мускулов, клейкой ленты и глоточка мятного чая" является продолжением серии "Магическая четверка". Сказочная страна Нирвания, говорящий дракон, волшебники и другие сказочные существа ждут тебя на страницах этой книжки. На это раз дракон Флёкен, дядя Отто и девочка-полуэльф Эльфира пришли мир людей, чтобы помочь Лео победить Грегориуса.

 

Ніл Гейман «Книга кладовища»

Напевно ви думаєте, що кладовище — не найкраще місце для дитини. Але в момент небезпеки для маленького хлопчика воно стало притулком та справжнім домом. Під опіку малюка бере пара привидів та вампір. Тепер най нього чекає незвичайне життя, повне пригод та небезпек...

Ніл Ґейман - автор бестселерів "Американські боги", "Океан у кінці вулиці", "Небудь-де", "Добрі передвісники" (у співавторстві з Террі Пратчеттом) та інших; лауреат численних літературних нагород, зокрема премій "Г'юго" та "Неб'юла", медалей "Ньюбері" та "Карнеґі".

 

Ніка Ініна «Хрангели»



Фантастична повість київської письменниці Ніки Ініної розповідає про чудових істот — хрангелів, мета яких — підтримувати, оберігати, охороняти довірених їм дітей. Навіювати їм гарні сни. Бути поруч, коли дитині боляче. Або просто сумно. Або хочеться плакати, а — нікому. Або коли в темряві ховаються якісь жахливі істоти, і навіть маму покликати немає сил ... Драматична історія починається тоді, коли шість хрангелів розпочинають бій із темнонами. Останнім дуже хочеться керувати душами дітей, вчинками. Чим закінчиться протистояння, хто з хрангелов постраждає, і що мають зробити темнони після вироку, — читач дізнається, пройшовши разом з героями до останньої сторінки.

 

Оксана Лущевська «Задзеркалля»



Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашки є Ростя – її перше справжнє кохання. Тож вона почувається щасливою, аж доки на сусідньому ліжку не опиняється знайома дівчина Діна за крок від смерті. Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні й незрозумілі батьки... Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашка цього дуже-дуже захоче?

Анджей Малешка «Магічне Дерево. Червоний стілець»



Буря звалила величезного старого дуба. То було Магічне Дерево, з якого люди виготовили сотні предметів, і кожен з них зберіг частинку магічної сили. Серед них був і червоний стілець. Неймовірні пригоди, небезпека й магія... Світляний міст і велетенська хвиля цунамі. Летючий будинок, здоровенний лев і сотня чарівних собак! Фантастична розповідь про дітей, які знайшли стілець, що виконує бажання. І добрі, і погані...

Перша частина зі знаменитого циклу "Магічне Дерево". Повісті про "Магічне Дерево" стали основою відомого в усьому світі серіалу, нагородженого "Еммі", телевізійним "Оскаром", за фантазію, мудрість та гумор.

Анджей Малешка, кінорежисер, автор повістей і сценаріїв. Лауреат кількадесяти премій різноманітних міжнародних кінофестивалів. Його фільми й твори сповнені фантастичних пригод, поєднують сучасні реалії й магію, і водночас розповідають про дуже важливі речі...



 До нових зустрічей!

 Джерела зображень, анотацій до книжок:

https://nashformat.ua/

https://www.livelib.ru/

https://www.yakaboo.ua/

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий