четверг, 15 октября 2020 г.

Особиста вигода VS громадський добробут

 

На перехресті  вулиць  Правди та Мелітопольське шосе, в Нагірній частині нашого міста встановлений пам’ятний знак «Жертвам Чорнобильської трагедії». Біля нього облаштований невеличкий сквер, де полюбляють відпочивати,  і мами з малими дітками, і  люди поважного віку, і молодь. Поряд знаходиться бібліотека, то ж місце  жваве та популярне серед мешканців району.  Більша частина скверу засаджена березами, туями, калинами,  але  є дві «лисі» галявини,  на яких  росте тільки трава і через це сквер має недоглянутий вид.

На початку цього літа наші юні читачки Вікторія та Віолетта Сущенко  разом зі своєю мамою  посадили дві маленькі туї.  Дівчата,  а також інші читачі,  мешканці найближчих будинків та робітники бібліотеки все літо дбали та доглядали за деревцями, раділи тому,  що вони прийнялись  та дали приросту цілих 15 сантиметрів, мріяли про те, яким  гарним  стане сквер через декілька років.




Нажаль, чиїсь жадібні  руки вирішили  інакше – туї були  вкрадені! І цей ганебний вчинок не тільки  позбавив  вроди сквер, а й лишив мотивації  підростаюче покоління.  Як пояснити це дітям? Чому громадський добробут мешканців цілого  району програє  особистій вигоді  однієї людини? Невже ми такі бідні духом, що маємо красти дерева з громадських скверів? Це важко зрозуміти.

Звісно, активні  мешканці  будуть продовжувати свої спроби зробити наш  сквер   затишним та квітучим.  Запрошуємо всіх небайдужих  долучитись до цієї  ініціативи.  Більш детальну інформацію можна буде отримати в бібліотеці.

 

Сім’я Сущенко,

колектив бібліотеки-філії № 5 БМЦБС.

Комментариев нет:

Отправить комментарий