среда, 3 февраля 2021 г.

Майстер-клас "Символ року"

 

Всі вже, напевно, знають, що 2021 рік за східним китайським календарем є роком бика. А чи знаєте ви, що символ цього року вступає в свої права 12 лютого і залишиться з нами аж до 30 січня 2022 року?

Як би там не було, а це гарний привід зробити об’ємну аплікацію з символом року, згодні? J



Тож поїхали! Нам знадобляться такі матеріали:



- Папір зеленого, чорного, рожевого, білого (або бежевого) кольорів для фігури бичка;

- Аркуш картону блакитного кольору;

- Клей, ножиці, олівець, чорний маркер або чорна гелева ручка;

- Папір різних відтінків для прикраси аплікації.

Хід роботи

1. Вирізаємо коло білого або бежевого кольору (голова бичка) і приклеюємо його на нашу основу  з блакитного картону посередині.



2.  З паперу рожевого кольору вирізаємо фігуру у вигляді овалу – це буде наша мордочка. Приклеюємо її  - дивись зображення.


3. Малюємо і вирізаємо з чорного паперу вушка; приклеюємо їх так, як показано на зображенні. Прикрасимо  вушка серединкою у вигляді сердечок з рожевого паперу.




4. Тепер  з білого паперу виріжемо два невеличких кружечка – це будуть очі нашого бичка. А з паперу чорного кольору  виріжемо два кружечки меншого кольору – зіниці нашої тваринки. Приклеїмо їх на основу.




Потім виріжемо два невеличких чорних сердечках – це будуть ніздрі нашого бичка.

5. Візьмемо маркер або чорну ручку і намалюємо посмішку.



6. Виріжемо  ще кілька  сердечок з чорного паперу, але різного розміру – це будуть цятки нашого бичка. Приклеюємо всі деталі.



7. Тепер візьмемо папір зеленого кольору, і  наріжемо його дуже тонкими смужками.

Приклеїмо нашу травичку на основу. Зверніть увагу, що не потрібно приклеювати всі смужки досконало. Намастить їх клеєм лише  до середини – так аплікація здаватиметься більш «живою».



8.  З паперу різних відтінків виріжемо невеличкі квіточки. Можна також вирізати метеликів або бабку. Так само намащуємо їх клеєм не повністю. Приклеюємо лише серединку деталей. У квіточок можна загнути пелюстки до верху. Так само можна загнути до верху крила метеликів та бабок. Так наша аплікація буде здаватися об’ємною.



Сподіваємося, вам сподобалося! І бажаємо всім, щоб цей рік був сприятливим та добрим!

До нових зустрічей!

 

 


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий