понедельник, 11 октября 2021 г.

Європейський тиждень місцевої демократії

 


Європейський тиждень місцевої демократії є загальноєвропейським заходом, який об'єднує місцеву владу та мешканців з метою сприяння їхньому діалогу, стимулювання місцевої демократії та залучення громадян.

 Він координується Конгресом місцевих і регіональних влад, який є політичною асамблеєю, що складається з місцевих та регіональних обраних представників 47 країн-членів Ради Європи.

Радою Європи на початку кожного року визначається провідна ідея/тематика для заходів ЄТМД.

Проведення таких заходів має посилити розуміння того, що місцева демократія є загальною європейською цінністю та повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії.

Пропонуємо ознайомитися з виданнями Ради Європи, з питань Освіти для демократичного громадянства та Освіти прав людини:

 1. Навчаємо демократії - Базові матеріали з питань демократичного громадянства та прав людини. Видання Ради Європи: https://www.calameo.com/books/004273109952253e8b40d

  2.  Зростаємо у демократії - Плани уроків для початкового рівня з питань демократичного громадянства та прав людини. Видання ради Європи:

https://www.calameo.com/books/00427310966109d91e890

Також до вашої уваги книжкова виставка, що дозволить  дізнатися більше про основні засади розбудови державності і розвитку демократії:



Комментариев нет:

Отправить комментарий