четверг, 23 сентября 2021 г.

Загадкові та містичні історії

 


Як що до загадкових та містичних історій холодними та похмурими осінніми вечорами? Приготуйтеся – наша топ-пятірка для читання:



1. Марина та Сергій Дяченко.  «Самум» (збірник)

Вона – сучасна відьма-авантюристка, ворожить та знімає порчу, але вірить тільки в гроші. Він – демон, що вселився в неї.

Вона – одержима. Вона – гонча. Він – жорстокий хозяїн.

Двоє ненавидять одне одного й пов’язані спільною мисією. Варто хоч раз помилитись, спізниться, прорахуватись – і відьма, і демон потраплять в пекло. Але в такій складній праці помилка – всього лише питання часу…

В нову книжку Марини та Сергія Дяченко, крім романа «Одержима», увійшли також нові повісті та оповідання: «Електрик», «Самум», «Жук».

2. Андрій Кокотюха.  Повний місяць

Осiнь 1944 року. Подiлля. Лiнiя фронту вже далеко, але спокою в тилу немає. У селищi Сатанів страх перед гестапо змiнився боязню каральних операцiй НКВС, мало того, округу тероризують озброєнi до зубiв банди кримiнальникiв та дезертирiв, але й це ще не все: кiлька мiсяцiв у околицях на узлiссi знаходять тiла людей, загризених дикими тваринами. Люди кажуть, завiвся в тутешньому лiсi вовкулака... Розгадати таємницю сатанівського лiсу береться бойовий офiцер, фронтовик Андрiй Левченко. Разом iз ним у небезпечнiй грi є втікач із сталінського табору Iгор Вовк, жорстокий капiтан НКВС Сомов, дезертир Жора Теплий та повстанський сотник Грiм. Їхнi долi сплелися в тугий вузол, кожен має свiй секрет. Кому з них вдасться вистояти в двобої з перевертнем?

3. Анрі Левенбрюк. бритва Оккама

Аналітик держбезпеки дізнається про звіряче вбивство старого друга свого батька. Що за таємницю не встиг повідомити йому Поль Казо? Один за одним помирають хранителі древнього знання. Хто стоїть за цими злочинами серійний маніяк або бузувірська секта? Герою доведеться знайти ключ до розгадки старовинного секрету, що зберігається на втрачених сторінках середньовічного манускрипту. Але ворог вислизає від нього, а час не терпить. Адже ставка в цій грі - життя Лоли, коханої Арі.

4. Сергій Пономаренко «Формула безсмертя»

У місті безслідно зникають молоді актриси, які зіграли ролі жертв в новому фільмі жахів. Приватний детектив Оксана Козлова починає власне розслідування, щоб допомогти дівчині-студентці розшукати зниклу подругу. Хитрий злочинець не залишає слідів, і здається, що знайти його неможливо. Оксана, завдяки наполегливості і неординарному мисленню, виходить на слід вбивці. Під час розслідування дівчина не раз опиняється у смертельній небезпеці, але поки не розуміє, що тепер злочинець полює за нею...

5. Наталка та Олександр Шевченки « Оксамитовий перевертень»

Тамара Сотник — справжня сучасна відьма, що заробляє на життя надприродними здібностями. Одного прекрасного дня їй доводиться використати свій дар задля розшуку найкращої подруги, котра несподівано зникла безвісти. З кожним наступним кроком імпровізованого розслідування Тамарі відкриваються нові шматочки розпорошеної мозаїки, що неминуче складатимуться у неприємну і страшну істину. І вже не за горами рандеву з рушійною силою цієї небезпечної гри. Двох переможців тут бути не може...

Комментариев нет:

Отправить комментарий