суббота, 6 сентября 2014 г.

Книжкові новинки для вашої дитинки

І знову у мандри запрошують книги…
В далекі часи, в дивовижні країни.
Відкриються вам таємниці великі,
Знайдете ви справді безцінні перлини.

Нехай не минає вас байка чи казка,
Хай міфи і вірші у душу вам линуть.
Та тільки уважно читайте, будь ласка,
Тоді лиш почуєте слово нетлінне.

І мудрі поради, і жарти дотепні,
Й думки, що летять крізь кордони і мури
Усе, чим приваблює світ цей безмежний,
Усе, що дарує світ літератури.
(Жанна Клименко)

Пронь Л.
На крилах року: Вірші, казки, оповідання / Леся Пронь; Іл. В. Волонтирець. – К.: АВІАЗ, 2013. – 48 с.: Іл.

Давидова О.
Розумні ігри для малят / Оксана Давидова; Художник У. Балан. – К.: Мамине сонечко, 2013. – 36 с.: Іл.

Яскрава книжка з гарними виразними малюнками навчить вашу дитину від 2 до 5 років головних кольорів, основ лічби, розвине дрібну моторику, мовлення, знання про світ. І все це весело граючись з Котиком та Мишкою.

Тиханський А.
Терновий вінок: Повість-казка для дітей / Андрій Тиханський. – Чернівці: Факел Марії, 2014. – 160 с.

Ця книжка – відродження всього доброго і гарного, що має біти в душі людини. Тут Мова йде про ті цінності, про які ми відучилися говорити: честь, порядність, любов, доброту, самопожертву, милосердя, правдивість.  Автор відроджує їх, бо це для нас, осучаснених, уже звучить, як казка. Він приносить ті знання, про які люди чомусь забули. Він каже дітям про те, що здебільшого уже й не додумуються сказати їм батьки, бо самі від того вже давно відгубилися.
Вовчанчин Я. Прийміть від мене ці скарби: Коляди, щедрівки, віншування, зібрані Ярославою Вовчанчин / Ярослава Вовчанчин. – Чернівці: Факел Марії, 2013, 120 с.

Абетка християнина /Марія Васильчук; худож. В. Калуський; ред.. Г. Маковій. – Чернівці: Факел пам’яті Марії, 2010. – 36 с. : Іл.

Маковій Г. П. 
Золоте віно з бабусиної скрині: Посібник для народознавства для дошкільних установ та молодших школярів / Гарафіна Маковій. – Чернівці: Друк АРТ, 1993. – 104 с.

Прочитавши цю книжку, діти, ви прилучитесь до наших українських духовних скарбів, дізнаєтесь багато того чудесного і прекрасного, що було за сімома замками нашого дорослого безпам’ятства, наберетесь сил і мудрості, причастившись із невмирущого животворного джерела народної творчості …
Цю книжечку написала для вас вчителька із села Великий Кучурів Сторожинецького району Гарафіна Петрівна Маковій. По крупинці, по рісочці збирала вона золоті розсипи у душах і пам’яті старих людей, записувала, берегла, зберігала, щоб вам подарувати. Нам усім, малим і великим. Прочитаймо ж  уважно її довголітню копітку працю і подякуймо за щедрість безмежну цій благородній душі.
Комуницька М.
Переповідь БІБЛІЇ, або Книг Святого Письма Старого і Нового Заповіту дітям / Марія Комуницька. – Чернівці: Факел пам’яті Марії, 2010. – 450 с.

Біблію переповідає дітям авторка чудесної дитячої книжечки «Калинова сопілка». Та вона не тільки переповідає, спираючись на відомі джерела, а й додає, свої роздуми, які допомагають малим і дорослим якнайповніше збагнути Святе Письмо.

Чекаємо на вас!

Комментариев нет:

Отправить комментарий