понедельник, 25 мая 2020 г.

Жизнь и судьба известных людей


Предлагаем вашему вниманию небольшую подборку книг об известных людях мира:



Нэнси Голдстоун. Четыре королевы

XIII век. Эпоха расцвета рыцарства и Крестовых походов Людовика Святого, борьбы феодалов с монархами и изощренных интриг папского двора. Эпоха четырех красавиц, ставших самыми знаменитыми женщинами своего времени. Маргарита, Элеонора, Санча и Беатрис. Дочери графа Прованского, вышедшие замуж за блестящих европейских монархов, но не пожелавшие вечно оставаться в тени венценосных супругов. Королева Франции, королева Англии, королева Германии и королева Сицилии. Они правили наравне с мужьями — а зачастую и оттесняли их на задний план. Они рисковали и воевали, заключали опасные политические союзы и одинаково свободно чувствовали себя на поэтических турнирах трубадуров и за столом переговоров.
Мішель Терещенко. Перший олігарх. Михайло Іванович Терещенко 1886-1956 *

Книжка написана прямим нащадком легендарного роду Терешенків Мішелем. Автор. спробував подивитися на події кінця 19-першої половини 20 століття очима свого діла – Михайла Івановича Терещенка. У книзі описані перипетії життя цієї блискучої людини, що у тридцять один рік була власником одного з найбільших статків Російської імперії, Депутатом Державної думи Росії, міністрів фінансів, а тоді – іноземних справ у Тимчасовому уряді після Лютневої революції 1917 року. Він втратив все, але спромігся почати своє життя з чистого аркуша, перебуваючи в еміграції, став одним із найшановніших фінансистів світу. Крім того, ця книжка про родину, яку без перебільшення можна назвати взірцем працьовитості, щедрості і турботи про слабких, знедолених, про родину добродійників і меценатів, що подарували свої країні лікарні й притулки для сиріт та інвалідів, університети й театри, картинні галереї й храми.
Валентин Бадрак. Великие женщины великих мужчин*

В книге рассматриваются жизни и хитросплетения судеб многих известных представительниц прекрасного пола. Понимание и умелое применение этих образов, постижение способа мышления выдающихся предшественниц не только позволят женщинам научиться быть счастливыми и успешными одновременно, но и подскажут, как сделать своего избранника сильным, влиятельным, успешным.
Алекс Хавр А потім прийшов Цезар…

Давній Рим… Залізна хода легіонів, довга низка богоподібних імператорів, наймогутніша держава минувшини… Звідки все це? Невже крихітному містечку, яке виникло у VIII ст. до н. е. на берегах Тибру, просто пощастило стати відправною точкою в розвитку всієї західної цивілізації? «А потім прийшов Цезар…» – глибока, жива, насмішкувата і сповнена паралелей із нашою сучасністю оповідь про те, як Давній Рим, який колись вигнав царів, утратив республіканські цінності й знову опинився під владою імператорів.
Анри Гидель. Коко Шанель

Коко Шанель – одна из ярчайших звезд на небосклоне высокой моды, просиявших в ХХ столетии. Ее яркая личная жизнь, дружба с гениальными людьми – Уинстоном Черчиллем, Сергеем Дягилевым, Кокто, Жаном Маре, Игорем Стравинским, страстная увлеченность своей профессией – сделали биографическое повествование Анри Гиделя захватывающим "высоким чтением".
Джон Харт. Як Черчилль врятував цивілізацію

Книжка присвячена одному з поворотних моментів у новітній історії людства — претензіям Гітлера на світове панування і тій ролі, яку відіграв Вінстон Черчилль у тому, щоб тоді вберегти від катастрофи свій острів на західному краю Європи і людство в цілому. Автор подає діяльність Черчилля на тлі широкої панорами подій, від Норвегії до Африки, від Лондона до Сталінграда. Однак головне, що намагається осягнути він: які риси характеру, які національні особливості, які життєві обставини дали одній людині змогу зробити ті кроки, життєві та політичні, які виявилися шляхом до порятунку цивілізації від гіркої долі самовинищення і варварства?
Мария Ріва. Життя Марлен Дітріх

Спогади Марії Ріва, дочки харизматичної зірки сцени та екрана Марлен Дітріх, шокували шанувальників актриси, чию славу протягом десятиліть підтримували не тільки її ролі в кіно, але також їдка дотепність, фантастична амбітність, неймовірна енергія та ореол містики. Велика Марлен оживає на цих сторінках у всіх своїх втіленнях: музи, матері, дружини, коханки, еталона голлівудської зірки, творця нових уявлень про красу та жіночність. Марія Ріва написала абсолютно чесну книгу, глибоку і багатопланову, насичену унікальними подробицями голлівудського життя, нічого не приховуючи і не прикрашаючи.
Джошуа Рубінштейн. Останні дні Сталіна *

Захоплююча розповідь на основі практично невідомих або досі не введених у науковий обіг документів про складне переплетення інтриг, змов і політичних подій наприкінці 1952 — на початку 1953 років. Джошуа Рубінштейн розкриває задуми Берії, Маленкова, Хрущова та інших «соратників» вождя, наводить документальні свідчення про смерть Сталіна, що радикально відрізняються від офіційної версії.
Нильс Бюттнер. Таинственный Босх. Кошмары средневековья в картинах художника

Немецкий медиевист и историк искусства Нильс Бюттнер разбирает исторические свидетельства, касающиеся творчества Иеронима Босха, одного из самых известных и запоминающихся голландских художников, а также его эпохи. Вы узнаете о жизни и благосостоянии великого мастера и откроете для себя загадочный мир его картин.
Майлз Дж. Юнгер. Пікассо. Живопис, що шокував світ

Книга американського мистецтвознавця Майлза Юнгера — це розповідь про те, як невідомий юний художник із Барселони на ім’я Пабло Руїс став «тим самим Пікассо», найвпливовішим митцем ХХ століття. Його перші кроки в Парижі були позначені відчайдушною боротьбою, часто відчаєм і зневірою, але Пікассо пізніше згадував їх як найщасливіші в житті. Це історія художнього генія з особливим творчим даром, сповнена розчарувань та триумфів, відчаю, кохань та марень в атмосфері богемного Монмартра — осердя паризького авангарду, розпусти, анархізму та злочинності. Саме там за драматичних обставин народився один із великих шедеврів, що докорінно змінили шляхи сучасного мистецтва.
* Есть в фонде нашей библиотеки

Источники:

 Смотреть похожие публикации в нашем блоге:








Комментариев нет:

Отправить комментарий