понедельник, 13 декабря 2021 г.

Кольорові читання: Оранжевий вівторок

 

А ви чули, що оранжевий колір підіймає настрій? Саме цього не вистачає у похмурі зимові дні, згодні?



 Тож вівторок підготував для вас добірку книжок у оранжевій обкладинці:






Мирослав Дочинець «Лис»

Роман "Лис" лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця - про чоловіка незвичайної долі й унікального хисту, який шукає в провінції свої загублені сліди, а знаходить сенс життя, нові цінності й нове кохання. Роман читається одним подихом, залишаючи відчуття подарованої долею любовної пригоди. Тут є все - шляхетний стиль, тонка дотепність, призабутий романтизм, детективна інтрига, розсипи мудрості, непідробна читабельність. Інші детективні історії об'єднані одним головним героєм - слідчим Правиком, який, шукаючи злочинні сліди, водночас шукає сенс життя, міру справедливості і милосердя.

Роман Іваничук  «Осінні узори»

Це книжка про звичайних людей, добірка новел і оповідань, написаних у різні роки, з сюжетами, вихопленими просто з життя. Це своєрідна сповідь письменника-життєлюба, літописця  своєї епохи. В його творах можна знайти атмосферу, настрій, образи, запахи й смаки улюблених міст і місць, як вони закарбувалися у пам’яті автора. Тут є все — радість, печаль, краса, усмішка, кохання, надія і сміх. А головне — в оповідках (як їх називає автор) є мудрість.

 Юрій Винничук "Груші в тісті"

Збірка автобіографічних оповідань. У них автор розповідає про Львів кінця 1970-х - початку 1980-х років, тобто про свою молодість: коли він фарцував, вчився в інституті, служив у лавах армії і... любив. Тому у "Грушах..." - безліч історій, наповнених шаленим гумором та львівським колоритом.

 Теодозія Зарівна " Хроніка від жінки"

В одному із музеїв пропадає безцінний раритет — картина із XIII століття, портрет великого князя. Молода жінка-мистецтвознавець вирішує її знайти. Історія пошуку в криміналізованій країні переплітається з власне історією — часом перебування при владі самого великого князя, історією його єдиної любові, яка коштувала йому корони. В іншому творі авторка робить спробу розповісти, що діється по той бік екрана, як робиться сучасне телебачення з усіма його красивостями, драмами і підводними течіями.

Ірина Славінська «Історії талановитих людей»

– продовження популярної серії «Теплі історії», майже всі книжки якої стали українськими бестселерами. Що в цій книжці? Життєві історії людей, яких ми всі знаємо і любимо.

Наталія Довгопол «Мандрівний цирк Сріблястої пані»

Ефектна власниця мандрівного цирку фрау Ґріте переживає скрутні часи. Мало того, що її чоловік виявився авантюристом і зник безвісти, так ще й трупу доводиться від зубожіння рятувати. До всього, коронний номер — виступ велетенського ручного вовка — на межі провалу: юна глядачка, яку всі вважають причинною, сходить на сцену й приборкує грізного звіра. Що це, як не відьмацькі чари? Цирк рушає далі. Але з тої зустрічі в смугастому шатрі, на один вечір напнутому посеред скошеного поля, бере початок нова історія: про тих, хто шукає любові й справедливості, про людей і перевертнів, що намагаються віднайти свою істинну сутність. Героям роману доведеться пізнати гіркоту зрад і поразок, здійснити сповнену пригод мандрівку українськими землями початку ХХ сторіччя і навіть знайти спільну мову з дивовижними істотами з давніх легенд.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий