вторник, 16 ноября 2021 г.

Книжки кольору осені. Частина ІІ

 


Продовження нашої добірки «Книжки кольору осені», і сьогодні до вашої уваги такі твори:

Михайло Ахманов «Тінь вітру»

Далекі та невідомі світи завжди манили нещасних, змучених емоціями та протиріччями, що накопичилися на праматері Землі. Немов потужним некерованим вибухом розмітало уламки людства під час стихійної експансії до Космосу. Чи чекати нового вибуху чи всі проблеми екс-землян позаду? Добре, що ще залишилися люди, які шукають відповіді на це питання, і один з них - спритний і безстрашний Дік Саймон, який вміє хоча б на мить випереджати своїх підступних ворогів…

Крістіан Жак «Війна кланів. Земля фараонів»

Єгипет. 3500 років до нашої ери. На Чорній землі триває запекла боротьба між кланами. У цій жорстокій війні клан сімнадцятирічного Нармера був повністю знищений. Юнакові дивом вдалося врятуватися, і він поклявся помститися ворогам. Але спочатку йому доведеться пройти Долину Перешкод, з якої ніхто ще не повертався. Якщо Нармеру вдасться вижити, він стане першим правителем, який підніме країну з мороку ворожнечі та кровопролиття.

Олександр Бушков «Сліпі солдати»

У пишних церемоніальних зустрічах минає парадне життя Сварога, який по черзі виступав у ролі аж семи королів та одного великого герцога. Вінценосні особи безтурботно з'їжджаються в резиденцію Віглафського Ковенанта – величний замок, зараз найбезпечніше місце на всьому Таларі. Десь там зріє змова, а у відповідь йому – праведна помста!

Джеймс Блейкок «Паперовий Грааль»

Алхіміки-аматори і музей модернових містерій... Старовинний японський малюнок, який, схоже, чи то не зовсім малюнок, чи то зовсім і не малюнок... Небіжчик, який, схоже, живий і здоровий... Таємниця, за якою полюють дуже дивні люди... Каліфорнія Джеймса Блейлока. Задзеркалля, в якому речі – далеко не те, чим здаються!

Милорад Павич «Хозарський щоденник: Роман-лексикон на 100 000 слів: Жіночий примірник» та «Хозарський щоденник: Роман-лексикон на 100 000 слів: Чоловічий примірник»

 «Хозарський словник» — один із самих незвичайних творів світової літератури нашого часу, який критики назвали комп’ютерною «Одіссеєю». Це дійсно словник, який вміщує три види джерел, що передають історію хозар кінця ІХ століття: християнський (Червона книга), ісламський (Зелена книга) і єврейський (Жовта книга). Читачі захоплено прийняли цей твір, а критики назвали його першим зразком нелінійної прози. У даному виданні представлений чоловічий примірник словника.

Стівен Кінг «Керрі»

Вона була з тих, кого називають аутсайдерами, «непопулярними» підлітками. Кпини однокласників, глузування та знущання стали частиною її життя. Коли інші тінейджери зустрічалися, ходили на вечірки та поступово дорослішали, вона жила в справжньому пеклі, яке створила схиблена на релігії мати-фанатичка. Здавалося, світ ненавидів розгублену дівчину й не хотів помічати її страждань. Покинута всіма, вона несвідомо виплекала в собі силу, здатну знищити кривдників. Силу, яка одного дня змусить всіх назавжди запам’ятати її ім’я.

Луїс Рівера «Extremo» (збірка)

Під однією обкладинкою – два культові романи Луїса Рівери "Змієлов" і "Є тільки ті, хто бореться". Книги про мужність, силу і долю, про те, що кожному з нас дано все для виконання мрії, треба лише знайти в собі це джерело. Історії героїв Рівери – це не просто пригоди, це завжди випробування на міцність, перевірка на мужність та людяність. І в цьому автор безжальний.

Комментариев нет:

Отправить комментарий