понедельник, 16 июня 2014 г.

Завжди пам'ятай!


Пропонуємо вашій увазі книжкову виставку «Не потому ли мы живем, что умерли они» та веб-огляд, присвячені жахливим подіям Великої Вітчизняної війни:
Солдаты ХХ века – проект Международного объединенного биографического центра.
На сайті представлена інформація про військові  операції, полководців і воєначальників  Великої Вітчизняної. На сайті розміщено велику кількість фотографій воєнної пори, а також сучасні фотографії ветеранів.


Фотоархів Великої Вітчизняної війни. В архіві представлені унікальні фотографії, зроблені солдатами Вермахту переважно на окупованій території Радянського Союзу. Радянська і німецька техніка, військовополонені солдати РККА, населення міст і сіл, міста і населені пункти.

Я Помню. Воспоминания ветеранов ВОВ.
Сайт містить спогади учасників Великої вітчизняної війни. Спогади зручно поділяються за військовими спеціальностями: розвідники, кулеметник, снайпери, піхотинці, танкісти, самохідники, льотчики-винищувачі, льотчики-бомбардувальники, льотчики-штурмовики, льотно-технічний склад, артилеристи, ГМЧ ("Катюші"), зенітники, мінометники, зв'язківці, червонофлотці, партизани, медики та ін. Також на сайті є аудіоматеріали, статті з історії озброєнь і форум.


Наша Победа. День за днем
На сайті зібрані зведення Радінформбюро, велика кількість фронтових фотографій, описи Міст-героїв і Міст військової слави. Надана інформація про основні бої Великої Вітчизняної, про військову техніку й озброєння, радянські нагороди. Цікава добірка фронтових історій, надісланих відвідувачами сайту.
Великая Отечественная война
Сайт присвячений Великій Вітчизняній Війні, на ньому ви знайдете унікальні статті та матеріали, які ніколи ще не були опубліковані.


10 лучших веб-проектов о Великой Отечественной войне.
Від унікальних архівів до мультимедійних карт бойових дій, від збірників відео інтерв’ю ветеранів до військових фотоальбомів.
Общедоступный электронный банк документов «Подвиг народа в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.».
Містить достовірну інформацію про хід та підсумки основних бойових операцій, подвиги і нагороди всіх воїнів ВВВ.


Сайт «Помните нас!». База пам'ятників, меморіалів, військових поховань солдатів ВВВ, створена ентузіастами в 2006 році, містить інформацію про більш ніж 11 тисяч пам'ятників з 36 тисячами фотографій. Творці проекту закликають відвідувачів сайту надсилати знімки пам'ятників, меморіалів або могил невідомих солдатів, зроблені в різних куточках колишнього СРСР і зарубіжжя.
Проект «Наша общая Победа» являє собою відеоархів спогадів ветеранів Великої Вітчизняної війни. У проекті, створеному за підтримки державних органів і громадських організацій, може взяти участь будь-який бажаючий. Для цього потрібно записати на камеру і викласти на сайт відео інтерв’ю з ветераном ВВВ.
Военная литература. На сайті «Військова література», також відомому як Мілітера, містяться щоденники і листи, мемуари і біографії учасників ВВВ. Першоджерела, цінні для фахівців та всіх, хто цікавиться військовою історією, тут сусідять з художньою літературою про війну.


Приватний фотопроект «Військовий альбом» являє собою цифровий архів фотографій часів Другої світової і Великої Вітчизняної війни (1939-1945). Мета проекту – зберегти якомога більше фотографій військового часу у високій якості і надати до них як можна більш зручний доступ. Всі фотографії, представлені на сайті, систематизуються за допомогою категорій і міток і супроводжуються деталізованими текстовими описами.
Електронний архів кінохроніки і документальних фільмів. Містить величезну кількість кіноматеріалів, присвячених Другій Світовій і Великій Вітчизняній війні: кінохроніка 1939-1945 рр., фільми про найбільші битви війни, воєначальників, подвиги солдатів, роботі в тилу, діях радянської армії та ін.
Электронная Книга Памяти Украины 1941-1945.


Каталог сайтів, присвячених Великій Вітчизняній війні.
Військово-історичний портал присвячений Другій Світовій війні. Чому почалася війна і наслідки Другої світової війни, загальновідомі і маловідомі факти, масштабні операції воюючих країн і фронтові будні звичайних солдатів, документи і мемуари солдат і офіцерів, долі переможців і переможених у війні, військові карти основних битв, сотні плакатів пропаганди, малюнків художників, архівних фотографій.
На страже Родины. Про Велику Вітчизняну війну багато відомо. І тим не менш є необхідність нагадати її основні події, що визначили весь хід Другої Світової війни. У них, як у дзеркалі, відбилися об'єктивні причини, витоки, закономірності, що зумовили велику перемогу радянського народу, його Збройних Сил над сильним ворогом.





2 комментария:

  1. Коллеги! Принимайте блогерскую награду - Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности в блоге «Книжный мир» http://cb-rzhev.blogspot.com/2014/06/blog-post_17.html
    Поздравляем с наградой! Успехов и признания читателей и коллег!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Татьяна Евгеньевна, спасибо огромное! Очень приятно, что блог нашей библиотеки заметили! С радостью принимаем награду! И вам всего самого лучшего! Вдохновения, успехов, активной посещаемости блога, востребованности информации! И главное — чтобы ведение блога приносило радость!!!

      Удалить