понедельник, 6 апреля 2020 г.

Книжки, що варто прочитати. Частина ІV

Шановні читачі, ми підготували для вас невеличку добірку книжок з психології та саморозвитку. Сподіваємось, вона стане вам у пригоді:

Бенни Льюис. Вільно за 3 місяці. Як заговорити будь-якою мовою незалежно від віку та місцезнаходження

Бенні Льюїс, відомий поліглот, блогер, мандрівник, дає практичні поради щодо вивчення різних мов. У книжці наведено найефективніші методики і способи запам'ятовування нових слів, нові мовні техніки, а також дієві підказки і списки корисних безкоштовних інтернет-ресурсів. За допомогою цієї книжки читачі будь-якого віку і досвіду легко і швидко опанують будь-яку мову.
Майк Байстер, Крістін Лоберг. Сила забування

Чи відомо вам, що людський мозок здатен запам’ятати 10 мільярдів сторінок інформації, і допомагає йому в цьому забування? Так-так, ми нічого не переплутали — саме забуваючи несуттєве, наш мозок зможе сконцентруватися та запам’ятати важливе. Ця книжка допоможе оволодіти навичками, які перетворять вас на дійсно ефективного мислителя і стануть у пригоді як у кар’єрі, так і в особистому житті. 
Емі Морін. 13 звичок, яких позбулися сильні духом люди

Авторка, психолог за освітою, описує свій тривалий шлях до подолання депресії. Наводячи влучні приклади з власної лікарської практики, Морін не лише аналізує причини розладів пацієнтів, але й надає поради з відкриття життєвого потенціалу, подолання комплексів, укорінених у психіку ще з дитинства. Авторка аналізує 13 людських слабкостей, що їх нема серед життєвих принципів міцних духом людей, зазначаючи, як із ними впоратись. Ці своєрідні заповіді Емі Морін і надсилає своїм читачам.
Марк Менсон. Витончене мистецтво забивати на все*

Ми живемо в культурі, зацикленій на занадто оптимістичних очікуваннях. Із самого дитинства нам нав’язують нереалістичні ідеали, яких ми прагнемо досягти попри все: лише найвищі оцінки, досконала зовнішність, надсучасні ґаджети, найкрутіша робота, тільки екзотичні подорожі й не менш яскраві світлини в соцмережах. Постійно женучись за успіхом і щастям, ми намагаємося уникати будь-якого негативу. Однак негативний досвід, як переконує Марк Менсон, надзвичайно цінний: він звільняє нас від міражу щастя.
Книга буде корисною для всіх, хто хоче тверезо сприймати повсякденне життя і сміливо дивитися в обличчя викликам, беручи із цих ситуацій максимум для власного розвитку.
Анна Барнс. Як бути щасливим

Якщо ви дійсно щасливі, ви випромінюєте світло. Але як цього досягти? Трохи бажання, натхнення, виконання нескладних рекомендацій — і ви із захопленням відчуєте радість життя. Прості поради, висловлювання, що надихають, і кумедні жарти, зібрані на сторінках цієї книги, допоможуть зробити ваше життя яскравішим!
Анна Барнс. Як бути спокійним

У швидкому та неспокійному сучасному світі усім нам було б корисно трошки збавити темп та приділити хоч невелику частку уваги собі. Викладені методи розслаблення тіла й розуму, прийоми боротьби зі стресами й внутрішньою напругою стануть вам у нагоді на шляху до спокою й душевної рівноваги.
Анна Барнс. Як бути усвідомленим  

Чи хотіли б ви почуватися менш схильним до стресу, жити спокійніше і більш змістовно? Навчіться цінувати поточний момент і прийміть усе, що підносить вам життя. Запропоновані способи допоможуть вам краще зрозуміти себе й досягти цього й багато іншого. Прості поради, висловлювання, що надихають на самовдосконалення, і кумедні жарти наповнять кожен ваш день вдячністю і спокоєм.
Анна Барнс. Як бути впевненим у собі  

Упевненість не виникає сама по собі і потрібен час для того, щоб виховати її. Якщо у вас не завжди виходить почуватися спокійним та врівноваженим, ця книжка — те, що вам треба. Нескладні поради, мотивуючі висловлювання й думки відомих людей, що зібрані на сторінках цієї книжки, дадуть шанс здолати будь-які перешкоди й виховати впевненість у собі.
Сьюзан Кейн. Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати*

Століттями створювався та підтримувався ідеал успішної людини — веселої, наполегливої, енергійної на комунікабельної. Але що робити, якщо від природи ви позбавлені цих рис, проте сповнені ентузіазму та амбіцій?
У книзі «Сила інтровертів» Сьюзен Кейн розповість, як можна використати сильні сторони інтровертів, та надихне численними історіями та дослідженнями, де саме інтроверсія стала ключем до успіху.
«Сила інтровертів» — книжка для інтровертів, яка допоможе подолати труднощі у взаємодії зі світом.

Барбара Шер. Мрій правильно. Як зрозуміти, чого ти насправді бажаєш і як цього досягти

Які бажання ви приховуєте? Чому не наважуєтеся мріяти — через критику, невиправдані сподівання близьких, вигадані зобов’язання, біль нещастя чи відсутність підтримки? Перевірені мільйонами читачів практичні поради і стратегії, цікаві історії реальних людей допоможуть з’ясувати це. Ця книжка не має на меті зробити з вас іншу людину — вона покаже, як саме змінити життя на краще: налагодити особисті стосунки, здобути гідну роботу, творчо реалізуватися, навчившись мріяти правильно!
Андро Донован. Самомотивація

Андро Донован вірить, що кожна людина може бути щасливою. У книжці «Самомотивація» авторка вчить кожного почути своє «Я», відокремити власні бажання від нав’язаних суспільством і жити в гармонії передусім із собою, зі своїми внутрішніми щурами. Пропонована книжка акумулює багаторічний досвід роботи з клієнтами і містить важливі теоретичні зауваги, практичні поради, вправи, виконання яких має наблизити читача до внутрішньої рівноваги, а також реальні історії людей, яким Андро Донован допомогла зрозуміти себе й наважитися на зміни в житті.
Брене Браун. Стань сильнішим

Пережили болісне розлучення? Щодня вас критикує бос? Або ви не можете оговтатись після важкої втрати? Усім нам часом не вистачає снаги піднятися після падіння та знову повірити у власні сили. Брене Браун написала книгу «Стань сильнішим» саме для таких зневірених сердець, що вже облишили шукати вихід. Вона стане для вас справжньою підтримкою у скрутному становищі, дасть шанс повірити у себе та отримати цінні знання про свої почуття, щоб ви змогли їх опанувати. Немає різниці, з якими саме труднощами ви зіткнулися — професійними чи особистими, ця книга допоможе вам розібратися в них.
Брене Браун — професор і дослідник Х’юстонського університету. Її роботи пов'язані з вивченням почуттів сорому та уразливості. Своє життя вона присвятила методам боротьби з цими деструктивними явищами людської психіки і заснувала ресурс онлайн освіти COURAGEworks для навчання психологів та психотерапевтів.

Приємного читання!

* Книжки, що є у фонді нашої бібліотеки

Подібні публікації у нашому блозі:




Комментариев нет:

Отправить комментарий