вторник, 5 марта 2013 г.

Книжковий врожай


 
Пропонуємо вам ознайомитися з новими надходженнями до нашої бібліотеки:

Артуро Перес- Реверте  «Фламандська дошка»

Фламандський дошка"    інтелектуальний детектив, парадоксальний і багатоплановий. Роман заворожує переміщенням дії з одного тимчасового і культурного шару в інший, запаморочливо закрученим сюжетом. У світі антикварів і колекціонерів старовинна картина фламандського художника XV століття Пітера ван Гюйса – ключ до розгадки жорстоких злочинів, що відбуваються в наші дні, а за кожну програну фігуру у шаховій партії заплачено людським життям. Злочини тривають, і все яснішім стає жахливий задум убивці...

Артуро Перес-Реверте «Шкіра для барабана»

У комп’ютер Папи Римського проникає хакер і залишає повідомлення про церкву, яка «вбиває, щоб захистити себе». Для розслідування цієї справи Ватикан відряджає до Севільї емісара Лоренцо Кварта. Отець Кварт занурюється у хитросплетіння церковної політики й великого бізнесу, намагаючись знайти відповіді на вельми складні запитання. Чому через невеличкий клаптик землі у центрі Севільї, де знаходиться церква, зітнулися у жорстокому двобої бідний священик і архієпископ, успішний банкір і красуня із знатної андалуської родини? Які темні пристрасті ховаються за стінами храмів і під величними ризами церковників?

Стіг Ларрсон «Чоловіки, що ненавидять жінок»

Сорок років загадка зникнення юної родички не дає спокою промисловому магнату, й він здійснює останню у своєму житті спробу — доручає розшук зниклої журналісту Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу скоріше для того, щоб відволіктися від власних неприємностей, але невдовзі розуміє: за фасадом ідилічно мирного містечка криється справжнє пекло — протягом десятиліть хтось катує та вбиває жінок. До Блумквіста приєднується Лісбет Саландер — геніальна (чи божевільна?) дівчина-хакер, чиє минуле також сповнене гірких таємниць.

 Жозе Сарамаго  «Євангеліє від Ісуса Христа»

 «Євангелія від Ісуса Христа» (1991), мабуть, одна із найскандальніших книжок XX століття. Церква визнала її образливою для католиків, однак саме за цей роман автор одержав Нобелівську премію. Роман «Євангелія від Ісуса Христа» перекладений майже всіма європейськими мовами і близько 20 разів перевидавався на батьківщині письменника.

Орхан  Памук «Сніг»

Дванадцять років провів поет Ка як політичний вигнанець у Німеччині. Через чотири дні після повернення в Туреччину він потрапляє в місто Каре, де має підготувати журналістський репортаж. Тихо і невпинно сипле сніг, Ка блукає вулицями, намагаючись пізнати це сумне і чарівне місто та його мешканців. Чайхани, заповнені безробітними, мандрівна театральна трупа, якій сніг перекрив усі дороги з міста, дівчата-мусульманки, що скоюють самогубства і ведуть боротьбу за право носити тюрбани, різношерсті політичні угруповання, чутки з плітками, революція та вбивства – ось з чим зіткнеться герой у Карсі.

Орхан Памук «Музей невинності»

Музей Невинності"   останній, "викоханий" роман Орхана Памука, Що з"явився в Туреччині наприкінці 2008 р. Найтонше лезо азійської меланхолії та європейської іронії – фірмовий стиль автора – прочиняє перед "читачем Щасливого 21 століття" двері у "цнотливу", "невинну" епоху. Щастя й кохання – чи є вони? Орхан Памук розмірковує над цим питанням разом з головним героєм роману Кемалем Басмаджи, назавжди закоханим у дівчину Фюсун.

Умберто Еко «Ім’я рози» (в библиотеке есть и на русском языке)

«Ім’я рози» — перший роман видатного італійського письменника, вченого і філософа Умберто Еко. Опублікований у 1980 році, він відразу ж став супербестселером. Книгу перекладено багатьма мовами, і сьогодні вона вважається класикою світової літератури. «Ім’я рози» — захоплююча детективна історія, органічно вплетена в реальні історичні події ХІV століття.

Умберто  Еко «Празький цвинтар»

Головним героєм роману є такий собі капітан Сімоніні, авантюрист і шпигун. За словами видавців і самого Еко, у книзі пов’язуються між собою багато історичних подій, такі як справа Дрейфуса, Паризька комуна, Рісорджіменто (боротьба за політичне об’єднання Італії), війни, революції, змови, інтриги. Фігурує в назві роману кладовище — це Старе єврейське кладовище в центрі Праги, де похований, зокрема, Ієгуда Лев бен Бецалель, головний рабин Праги на межі XVI-XVII століть, творець легендарного голема.

Ю. Несбьо «Нетопир»

Норвежець Ю Несбьо (нар. 1960 р.) у себе на батьківщині спочатку став відомим як економічний оглядач (він закінчив Норвежську школу економіки), потім як рок-музикант і композитор популярної групи „Di Derre”, а наприкінці 90-х ще й як письменник, автор серії романів про норвезького поліцейського Харрі Холе. Перший з романів серії – „Нетопир” (1997) був визнаний кращим детективом Скандинавії, удостоївся у критиків звання „миттєвого бестселера” й приніс автору престижну премію „Срібний ключ”.

Ю. Несбьо «Червоногрудка»

Занурившись у справу про нелегальну торгівлю зброєю, детектив Харрі Холе натрапляє на дуже підозрілу оборудку: хтось за великі гроші придбав гвинтівку з оптичним прицілом. Хто він і на кого збирається полювати? Відповіді немає, а зброя між тим вже діє, вбивства йдуть одне за одним, і «мисливець», схоже, вважає себе непереможним. Харрі іноді здавалося,що він ганяється за привидом. Страшно навіть уявити, хто може стати наступною жертвою. Убивцю слід зупинити за будь-яку ціну, і Харрі вже знає, як це зробити...

Харукі Муракамі «Погоня за вівцею»

За роман «Погоня за вівцею» Муракамі було присуджено приз для починаючих письменників. В життя героя входить вівця – єдина у світі, яку варто розшукати. Ця вівця час від часу вселяється в підхожу людину і стає її сутністю. Вона всемогутня і злопам’ятна. Така уперта тварина. Пошук вівці – єдине, у чому є сенс. І якщо вже доля звела людину з цією твариною, нікуди від неї не сховатися. Адже вівця легко стає і долею, і думками, і навіть зовнішністю…

Марсель Пруст «У пошуках утраченого часу»

Розпочатий у 1909 році, роман-епопея «У пошуках втраченого часу» є головною книгою Пруста, він складається з семи романів, у яких діють понад 2000 персонажів. Пруст помер раніше, ніж встиг завершити редагування останніх трох томів, і вони були опубліковані посмертно після редагування брата Робера. Ліричний герой роману нагадує самого Пруста. В романі розповідається про дорослішання й становлення героя в аристократичному та богемному середовищі Прекрасної епохи на шляху до письменництва.

П. Зюскінд «Голуб»

Звичайнісінький птах – голуб, - що раптово злетів до маленької кімнатки на сьомому поверсі, зруйнував усталене життя Йотана Ноеля. Він загнаний, він знесилений, він у відчаї, він навіть здатен на самогубство, він може відмовитися від усього, навіть від самого себе….

Роздобудько І. «Я знаю, що ти знаєш, що я знаю»

Їх багато по усіх світах – тих, хто шукає кращої долі в чужій країні. Вони усміхаються своїм новим господарям і з надією заглядають їм в очі в очікуванні на приязнь чужої землі. Вони пристосовуються. Вони звикають. Часом, комусь з них випадає удача. Часом – прозріння і повернення. Часом – нова любов. А іноді і смерть.

Шевченко Н. «Оксамитовий перевертень»

Тамара Сотник – справжня сучасна відьма, що заробляє на життя надприродними здібностями. Одного прекрасного дня їй доводиться використати свій дар задля розшуку найкращої подруги, котра несподівано зникла безвісти...

Кузьма Скрябін «Я, «Победа» і Берлін»

Ця книжка — літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера групи «Скрябін». До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, "Победа" і Берлін» — проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів.

Дж. Селінджер «Дев’ять оповідань»

Назва — абсолютно неоригінальна й невигадлива. І тому — загадкова. От уже майже шістдесят років критики, філософи й читачі намагаються розгадати таємницю — чому дев'ять, чи є в цьому якийсь зашифрований зміст, написана невидимим чорнилом таємниця. Що не дивно, адже Джером Д. Селінджер — і сам найбільша загадка світової літератури, людина, яка в розквіті років і кар'єри відійшла від метушні цього світу.

Дж. Селінджер «Ловець у житі» (в библиотеке есть в наличии экземпяр на русском языке)

Хто він, Голден Колфілд? Бунтар? Ні. Філософ, який дав світові якесь нове вчення? Ні. Супермен, який урятував людство від страшенної небезпеки? Ні. Він просто 17-річний хлопчина, який утік зі школи. Він бачить світ та суспільство такими, якими вони є насправді. І тому з тих пір, коли вперше був опублікований роман Джерома Д. Селінджера «Ловець у житі», Голден Колфілд є героєм для багатьох поколінь молоді, яка не хоче жити в рамках, що ставлять дорослі...

Франсуа Рабле «Гаргантюа та  Пантагрюель»

Франсуа Рабле (1494—1553), французький письменник-гуманіст доби Ренесансу, замолоду чернець, а потім лікар, писав свій фантастично-сатиричний роман «Ґарґантюа та Пантаґрюель» протягом 20 років. Цей твір нерозривно пов'язаний з народною культурою Франції пізнього Середньовіччя та Відродження. Із неї автор запозичив і головних героїв (двох королів-велетнів Ґарґантюа і Пантагрюеля, правдолюбця Панурґа), і саму мову розповіді. Сміх Рабле позбавлений страху перед сильними світу сього, церквою та забарвлений у карнавально-святкові тони.

Альбер Камю «Чума» (в библиотеке есть и русскоязычный вариант)

Романи «Чужий», «чума» та «Падіння», що представлені у цьому виданні, вважаються одними з найкращих  творчому доробку Камю. Їх об’єднує  предмет роздумів письменника – це людина, її свідомість і психологія, її місце і доля в світі, її поведінка в різних ситаціях.

 

Процюк С. В. «Маски спадають повільно»

 Роман про В. Винниченка. У цій сміливій художній версії Степана Процюка  — внутрішній світ і складний шлях героя від ексцентричного невротика, екстравагантного і сенсаційного митця до видатного мислителя, який гідно представив українську літературу у світі.

Процюк С.В. «Троянда ритуального болю»

Цей психобіографічний роман є історією загадкового внутрішнього світу і харизми Василя Стефаника. Його манила й переслідувала троянда — символ життя і смерті. Ритуалом власної творчості він прагнув подолати трагізм і суперечності буття. У його житті і творчості чорне та біле, нехтуючи безпекою, часто опинялися поруч.
«Троянда ритуального болю» Степана Процюка — психоаналітичні версії історії загублених кохань, письменницьких страждань, палітра символів, дослідження творчого мовчання як втечі від перевтоми.

Климчук В. «Рутенія»

Роман занурює читача у дивосвіт давньослов’янських міфологічних уявлень. Князі правлять державами казкової землі Укранії, пліч-о-пліч з ними — мудрі відьмаки. Лісами мандрують чугайстри, полісуни, мавки, в річках живе плем’я русалок, під землею сховалися рахмани й могутні Великі Полози. Але й капосні злидні дошкуляють людям, і жорстокі песиголовці причаїлися біля кордонів... Такий світ Яв, а ще є світи Прав і Нав. Всіх їх поєднує Світове Дерево, основа Всесвіту.Героїні роману, молодій обдарованій відьмі Рутенії, доведеться не лише шукати шлях до власного «Я», але й рятувати Всесвіт від зазіхань злодія Ахрумана, що вклоняється Чорнобогу.

Іваничук Р. «Хресна площа»

Історичний роман, в яком поєднано різні часи: історія володарювання Данила Галицького, його сина Лева; початок 20 ст., коли парохом у селі Страдні та Яворівщині був отець Миколай Конрад, український греко-католицький святий; хрущовська «відлига»; часи існування «Доморосів»  – гуртка молодих студентів-філологів, одним із яких був і Роман Іваничук. Об’єднує ж ці часи Страдчивська печерська Лавра, а також вічне запитання: як зберегти вірність, себе для своєї землі?

Ігнатова Н. «Миттєвості буття»

Героїв книги «Миттєвості буття» можна любити, їх можна наслідувати, ними можна захоплюватися чи критикувати їхні дії, слова, вчинки, погляди, але залишатися байдужими – неможливо. Адже недаремно друзі захоплено, а недруги здивовано вигукують при зустрічі з ними: «От диваки!»

Вадченко Н. «Переможців не судять»

Книга нікого не залишить байдужим. Майстерно створені характери вже через кілька сторінок примушують повністю зануритися у світ складних стосунків жінок, які прагнуть свого щастя у великому місті. Худож­ниця, співачка, журналістка... У романі переплітаються різні долі та прагнення: кохання, успіху, грошей. Правда та омана, пристрасть та зрада, дружба, співчуття... Та знову зрада! Віру у справедливість поновлює невтомна шукачка істини Інна Пономаренко. Роман, створений як соціально-психологічна драма на детективній основі, до останньої сторінки підтримує чи­тацьку увагу. На вас чекають несподіванки! Не зазирайте у кінець — читайте уважно!

Авдеенко С.И. «Звонки»

В новую книгу писателя вошли избранные художественные произведения, написанные в ранний период творчества: разноплановые повести, рассказы, пьесы, сценарии. Общее, что объединяет эти произведения: приходится совершать нелегкий нравственный выбор. И не всегда видна та черта, которая разделяет извечных врагов – Добро и Зло.

Мушкетик Ю.М. «Яса»

В центрі роману відомого майстра сучасної української прози Юрія Мушкетика, лауреата Державної премії ім. Т. Шевченка, — історична постать, кошовий отаман Запорозької Січі Іван Сірко, який ще за життя став легендою, бо під його проводом запорожці не програли майже ні одного бою. Все своє життя славетний кошовий віддав Україні: заради неї — щоб боротися з ворогами — він покинув домівку, заради її свободи полягли сини Сірка.

Мушкетик Ю.М. «На брата брат»

У романі «На брата брат» відтворено події, що розгорталися в Україні за часів гетьмана Виговського, коли після смерті Богдана Хмельницького боротьба за державну незалежність вилилася у братовбивчу війну. Через долі героїв роману братів Журавок автор зображує страшну трагедію цієї війни: люди однієї крові стають ворогами – брат іде на брата – і голови свої кладуть, не здобувши ні слави, ні волі, ні правди.

Мушкетик Ю.М. « Останній гетьман. Погоня»

До книги Юрій Мушкетика увійшли два романи – «Останній гетьман» і «Погоня». У центрі першого роману – визначна історична постать, державний діяч, останній керманич козацької України Кирило Григорович Розумовський. Роман «Погоня»   захоплююча історія про козака-характерника, якому й чорт не брат, про його сумні та веселі пригоди на довгому шляху з Січі додому.

Пеунов В. «Війна очима солдата»

Роман у гостросюжетній, полемічній формі підіймає ряд гострих соціальних та морально-етичних проблем, які хвилюють наше суспільство в епоху гласності, коли плескає потік різноманітної інформації. Тема молоді і звязку поколінь – одна з провідних у книзі.

Пеунов В.К. «Шукай добро у серці»

Ця книга про живучість людського роду, про радість буття, про велику, палку та жертовну любов, про безцінність людського життя.

Лу Е. «Наївний. Супер»

 У романі «Наївний. Супер», 25-річний хлопець раптом усвідомлює, що життя не вдалося, й у будь-який спосіб намагається все змінити. Він розважається грою з м’ячем, гамселить по дитячій дошці-гупанці, заприятелював з маленьким хлопчиком, з котрим, як з’ясувалося, у нього дуже багато спільного, і нарешті, таки знаходить сенс життя — так просто і ненав’язливо Ерленд Лу говорить про складні речі: про час, вічність, Всесвіт, дитинство — про те, що в житті важливе, а що не варте уваги.

Дяченки М. та С. «Варан»

Дивовижний світ зі своїми законами. Маги, які творять дива і знають наперед думки простих людей. Захоплюючі пригоди, ней­мовірні тварини, живі поля і ліси — у романі М. та С. Дяченків «Варан» є все, що потрібне «справжньому» фентезі. Але є і те, шо відрізняє прозу Дяченків від інших — філософський зміст, одвічні питання, на які, можливо, немає відповіді, але які повинна'задати собі кожна людина... 

  Дяченки М. та С. «Пандем»

Кожна людина хоч раз у житті відчувала, що її хтось покликав. Покли­кав зсередини... Пандем — що воно (він, вона)? Ніхто не знає, звідки він прийшов, ніхто не розуміє, що йому потрібно. Але він є, і є майже повсюди, він розмовляє з людьми. Зсередини. Реальність починає мінятися, в одній лікарні одужали всі безнадійно 'Хворі, пацієнти, цивілізація йде по шляху прогресу. Та цей «співрозмовник» починає змінювати світовідчуття людей. Це добре чи погано, і взагалі, що принесе людству прихід Пандема — добро чи зло? Це кожен має вирішувати сам... 

  Дяченки М. та С. «Мігрант»

Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті — він мігрував з Землі. Два останні роки його життя вилучено в якості сплати за візу, тому Андрій не пам'ятає, чому вирішив поїхати. Що сталось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Раа, в який потрапив Андрій, наповзає тінь...  

  Дяченки М. та С. «Армагед-дом»

Людство розвивається, освоює нові простори, але проходить приблизно 20 років і все... Настає мрига. Тобто апокаліпсис. Шанс вижити є — там, де багато людей, з'являються Ворота. Якщо встиг­неш пройти через них — ти врятований. Якщо ні — вижити під час мриги неможливо. Час чергової мриги наближується. Коли і де відкриються Воро­та — точно не знає ніхто. Боротьба за існування починається... 

  Дяченки М. та С. «Печера»

Дія роману Марини та Сергія Дяченок «Печера» відбувається в місті, в якому нема злочинів і замків на дверях. Ідеальний варіант суспільства? Так, але тільки на перший погляд. Тому що свідомість мешканців цього міста розділена. Удень вони живуть у реальності, яка регулюється звичайними нормами і правилами. А вночі до їх «послуг» Печера — світ поза свідомості, який наповнений дивними і жорстокими створіннями. 

  Дяченки М. та С. «Мідний король»

Новий роман-фентезі Марини та Сергія Дяченків «Мідний король» - це нова грань їх творчості, епічна сага, сповнена битв, блукань і, головне, пошуків сенсу життя.

  Дяченки М. та С. «Цифровий, або Brevis est»

Арсен Сніжицький, чотирнадцять років (скоро буде п'ятна­дцять). Це в реалі. Але реальне життя його не дуже цікавить. Ар­сен — ґеймер, природжений ґеймер, для якого гра — і є життя. У грі він майже всемогутній Міністр, у якого є влада і гроші. Та влади і грошей завжди на всіх не вистачає, як в реалі, так і в грі. І Міністр програв, був страчений прилюдно на головній площі вір­туального міста...Це кінець?.. Та ні, це тільки початок, початок нової гри. 

Дяченки М. та С. «Магам можна все»

Таємничий Препаратор почав свою справу. Разом з ним почав діяти і Харт. Магам, як відомо, можна все, особливо коли в мага є Кореневе Заклинання Кари, проти  якого безсилий будь-хто. Але…

Дяченки М. та С. «Самум»

Вона – відьма-авантюристка, він – демон, о вселився в неї. Вона – одержима, він – жорстокий хазяїн. Двоє ненавидять один одного і пов’язані спільною місією. Варто хоч раз помилитися – і відьма, і демон опиняться в пеклі.

До нової книжки крім роману «Одержима» увійшли нові повісті та оповідання: «Електрик», «Самум», «Хрущ».

Сняданко Н.В. «Амакорд»

У своїй творчості н. Сніданок робить спробу серйозного, хоча й іронічно оформленого усвідомлення цілого періоду пострадянської історії.

Матіос, Марія «Жіночий аркан у саду нетерпіння»

Це поезія справжньої Жінки. Жінки із плоті і крові, жінки, яка вміє бути щасливою «отут і вже».

Матіос, Марія «Армагедон уже відбувся»

Це майже «дантові кола» однієї людини. І провідником у цьому пеклі є Іван Олексик – у далекій молодості «засуджений на життя» ціною «червоної гадючки чужої крові на своїх черевиках».

Матіос, Марія «Чотири пори життя»

Упродовж сього життя людину поборюють пристрасті. Та надходить мить – і чуттєва людина стає філософом. Таким є лейтмотив ранніх творів Марії Матіос, представлених у книзі «Чотири пори життя».

Матіос, Марія «Вирвані сторінки автобіографії»

Це книга-дайджест «населена» багатьма відомими і невідомими людьми і подіями, які й складають історичну, психологічну, ідеологічну, культурну та побутову мозаїку українського життя перетину ХХ і ХХІ ст.

Морозенко М. «Іван Сірко великий характерник»

Життя І. Сірка овіяне легендами і сповнене карколомних пригод. Він народився незвичайною людиною, з особливим даром характерництва, що допоміг йому здобути багато перемог, і перед усім – над собою.

Малик В.К. «Таємний посол»

У тетралогії «Таємний посол» розповідається про боротьбу українських військ з татарськими загарбниками у другій половині ХІІ століття, про трагічні події в Україні після чигиринських походів та про оборону Відня.

Паруйр Севак «Немовкнуча дзвіниця»

В книзі вміщено твори, присвячені батьківщині, любовна та філософська лірика, а також най значиміший твір поета – лірико-епічну поему «Немовкнуча дзвіниця», присвячену життю та трагічній долі геніального вірменського композитора Комітаса.

Микола Руденко «Син Сонця – Фаетон»

В основі цього науково-фантастичного роману – доля загиблої планети Сонячної системи, що містилася між орбітами Марса та Юпітера.
Чекаємо на вас у бібліотеці!
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий