пятница, 17 января 2014 г.

Нові надходження: Роберт Конквест "Великий терор"

Конквест  Р. Великий терор: Сталінські чистки тридцятих років /Роберт Конквест; пер. з англ. Н. Волошинович та З. Кораблінової. – Луцьк: Терен, 2009. – 800 с.

Книга Роберта Конвеста «Великий терор»  –  вражаюче за своєю ґрунтовністю й фаховістю дослідження періоду сталінських репресій 30-х років ХХ століття. За допомогою наукових джерел, письмових свідчень очевидців та жертв терору, документів тієї епохи автор проливає світло на один із найбільш замовчуваних періодів історії СРСР. Погляд західного дослідника на перебіг події особливо цікавий ще й тому, що це – незаангажований погляд зі сторони. А представлений у книзі аналіз терору як явища неодмінно стане ґрунтом для нових досліджень сучасних українських істориків. Для науковців, студентської молоді, широкого кола читачів.
Треба зазначити, що Роберт Конквест – один з найпотужніших незалежних умів ХХ століття. Українському читачеві Роберт Конквест відомий передусім як історик, автор фундаментального дослідження Голодомору 1932-1933 років на тлі соціально-політичної історії України ХХ століття (книга «Жнива скорботи»*).
*Книга Роберта Конквеста «Жнива скорботи» також є у фондах нашої бібліотеки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий