пятница, 14 февраля 2014 г.

Нові надходження

Пропонуємо Вашій увазі огляд нових надходжень до нашої бібліотеки:
1. Білий Д.
 Волонтер: Романи та повісті / Дмитро Білий. – Донецьк: Проспект-Прес, 2013. – 288 с. – ISBN 978-966-8899-10-7
Дмитро Білий
… Таємничі ритуали, смертельні небезпеки, карколомні пригоди, кохання на межі життя і смерті та зустріч з потойбічним…
Все це представлено у новій збірці письменника Дмитра Білого. Роман «Чорне крило» переносить читача у таємничий вир східної містики, із якою герої зіткнулися, потрапивши у буревій громадянської війни, і яка зловісно відбилася на долях уже наших сучасників. Перша частина роману «Поцілунок відьми» розпочинає дивовижну історію кохання, сповнену пристрасті, таємниць і відкриття загадкового світу відьомських чар. Історико-містична повість «Вершниці Власти» відсилає читача у прадавні часи, коли в українських степах точилася боротьба останніх воїтельок – амазонок за збереження своїх таємничих містичних ритуалів. Повість «Волонтер» розповідає про долю юнака, який, потрапивши на Балканську війну в 90-х роках минулого сторіччя, опинився віч-на-віч із незбагненною і демонічною легендою, сповненою кохання і смертельної небезпеки. Всі твори розраховані на широке коло читачів.
2. Винничук Д.
Танго смерті: роман / Юрій Винничук. – Харків: Фоліо, 2013. – 380 с. – ISBN 978-966-03-6055-6

Юрій Винничук (нар. 1952 р.) – відомий український письменник, поет, драматург, літературний діяч. Живе і працює у Львові. У видавництві «Фоліо» 2012 року вийшов друком його роман російською «Весенние игры в осенних садах».
Події у новому романі Юрія Винничука «Танго смерті» розгортаються у двох сюжетних зрізах. У довоєнному Львові і під час Другої світової  четверо друзів – українець, поляк, німець і єврей, батьки яких були бійцями армії УНР і загинули у 1921 році під базаром,  – переживають різноманітні пригоди, закохуються, воюють, але за будь-яких катаклізмів не зраджують своєї дружби.
Паралельно у наші дні відбуваються інші події з іншими героями. І не лише у Львові, а й у Туреччині. Проте яким чином обидві сюжетні лінії зійдуться до купи, довідаєтесь у несподіваному фіналі. 

3. Шмітт Е.-Е.
Пан Ібрагім та квіти Корану: повість / Ерік-Емануель Шмітт; пер. з фр. О. Борисюк. – Львів: Кальварія, 2013. – 96 с. –  (Сучасна українська література). -  ISBN 978-966-663-406-4.

Ерік-Емануель Шмітт – сучасний французький письменник, драматург і сценарист. Автор кіносценаріїв до фільмів «Небезпечні зв’язки», «Підступний лист» тощо.
У фільмах, знятих за його книжками та сценаріями, грають такі зірки, як Катрін Деньов, Жерар Депардье, Весан перес, Жозіан ба ласко, Фанні Ардан, Омар Шаріф.. П’єси  Шмітта йдуть на багатьох театральних сценах світу – від Нью-Йорка до Шанхая.
У тринадцять років Момо опиняється сам -на-сам зі світом. У нього є єдиний друг, пан Ібрагім, арабський бакалійник із Голубої вулиці. Та зовнішність оманлива. Голуба вулиця – не зовсім голуба. Араб – не зовсім араб. А життя не обов’язково сумне.
4. Звево І.
Самопізнання Дзвено: роман / Італо Звено; пер. з італ. М. Прокоповича. – Харків: Гімназія, 2013. – 412 с. – ISBN 978-966-474-195-5

Гектор Шміц і Італо Звево (1861-1928) – два імені, що об’єднали дну й ту ж людину. Гектор був підприємцем з бездоганною репутацією, життя його проходило між власною справою та сім’єю. Італо все життя сумнівався, чи варто йому писати. Справи йшли успішно, а от література… Та коли йому було вже за шістдесят, Італо вийшов-таки з тіні Гектора: на світ з’явилося «Самопізнання Дзвено» – найкращий і найзнаменитіший роман письменника…
Дзено Козіні, підприємець з міста Трієста, пише спогади для свого психоаналітика, доктора С. Але Дзвено не просто згадує про те, що було з ним колись – історію свого одруження, смерть батька, намагання кинути палити та інше, він досліджує себе самого, сповідається, самопізнає себе крізь події власного життя.
5. Когтянц К.А.
Покохати відьму: роман / Костянтин Когтянц. – К.: Укрвидавполіграфія, 2013. – 192 с. – ISBN 978-966-97-3401-3

Костянтин Когтянц народився 1956 р.  Дніпропетровськ, закінчив історичний факультет місцевого університету. Відомий дніпропетровський журналіст. 2010 року  видавництві «Фоліо» вийшла друком перша книга письменника «Обре, сховайся добре!», яка була відзначена дипломом «Вибір видавців» найпрестижнішого в країні конкурсу «Коронація слова».
Новий роман Костянтина Когтянца «Покохати відьму» на перший погляд написаний за традиціями героїчного фентезі. Але тільки на перший погляд! Насправді автор викладає сюжет так, наче законів і канонів жанру взагалі не існує. Тут немає демонів-імператорів, герой не здобуває корону, не намагається завоювати чи порятувати світ. Він просто покохав жінку… Однак не звичайну жінку, а чаклунку. Щоправда, вона, м’яко кажучи, зовсім не відповідає стандартним уявленням про чародійок… М’яко кажучи!

Чекаємо на Вас!

Комментариев нет:

Отправить комментарий