среда, 15 декабря 2021 г.

Кольорові читання: Жовта середа

 


Новий день – новий колір. І сьогодні в нас жовта середа –  саме те що треба у похмурий день, згодні? Тож наша добірка для дорослих і дітей:



Мігель  де Унамуно «Любов і педагогіка»

«Любов і педагогіка»  знаменитого іспанського письменника, філософа і політичного діяча Міґеля де Унамуно-і-Хуґо (1864–1936) належить до числа найкращих європейських психологічних романів і водночас є одним із першотворів цього жанру. Переконаний прогресист і захоплений шанувальник новітньої педагогіки Авіто Карраскаль хоче вирватися поза межі традиційних методів виховання і, завдяки застосуванню досягнень сучасної соціології та раціональній перебудові життя власної родини, сотворити генія. «Морською свинкою» наукового експерименту стає його власний син — Аполодоро.

Микола Понеділок «Казка недоказана моя. Гумористичні образки та новели. Т.1»

У двотомнику вперше в Україні опубліковано вибрані твори видатного українського еміграційного письменника, гумориста і новеліста Миколи Понеділка. Ці твори були видані окремими збірками за кордоном у різний час.

До першого тому ввійшли гумористичні оповідання і нариси (із збірок «Вітаміни» і «Соборний борщ»), а також ліричні новели з життя і побуту українських селян. Чекайте на другий том у добірці зеленого четверга

Таня Вінк «Поряд з тобою»

Галя рано втратила маму і жила з батьком, який зловживав алкоголем і ненависною мачухою... Єдина радість - спогади про зустрічі з Салманом, чеченським хлопцем, з яким Галя познайомилася ще зовсім юною. Довгі листи, роки розлуки і признання в коханні... Доля зводить їх в університеті і, здається, зараз все повинно бути добре. Пара створює сім'ю, але рідня хлопця-чеченця не прийняла «невірну» Галю. Дівчина залишається одна з маленькою дитиною на руках. Чи зможе вона перенести біль розлуки з коханим? Чи пробачить коли-небудь цю зраду?

Андрій Кокотюха «Адвокат із Личаківської»

Ретрокнига переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція — біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство — чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху — зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи-бомбісти. А ще поліцейський комісар Марек Віхура, в якого Клим постійно плутається під ногами. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович...

Катерина Вільмонт «Інтелігент та дві Рити»

Доля підносить головному герою своєрідні і дуже неординарні сюрпризи, від яких крутиться голова, завмирає серце. Доля змушує його ухвалити рішення, яке стосується його матері, яка ще в дитинстві покинула свого сина, залишивши його з дідусем. А ще йому обов'язково потрібно розставити всі крапки у відносинах з його коханою та ненаглядною. Але чи зможе головний герой вирішити всі проблеми, суперечки акуратним та дипломатичним способом?

Для дітей та підлітків

Катя Штанко «Дракони, вперед!»

Київський школяр, захопившись біологією, випадково вирощує... дракона, який круто змінює його звичне життя... Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів.

Юлія Потерянко «Альберт Ейнтштейн»

Це незвична серія книг. Вона написана у захоплюючій та доступній формі. Головні герої книг – знамениті особистості, які досягли видатних результатів, завдяки завзятій праці та невичерпній вірі у себе. Наприкінці кожного розділу – добірка питань-вправ, які допоможуть дитині зрозуміти та запам'ятати найважливіше. Ця книжка присвячена видатному вченому – Альберту Ейнтштейну.

Люсі-Мод Монтгомері «Енн із Зелених Дахів. Книга 2. Енн із Ейвонлі»

У добірці, через жовтий колір обкладинки, представлений другий том з циклу, але ми думаємо, що це чудовий привід ознайомитися з усіма книжками про Енн J

Після вчительської семінарії Енн повертається до Ейвонлі, щоб працювати в місцевій школі. Юній учительці доведеться завойовувати прихильність і любов своїх учнів, бо ж серед них чимало шибеників, ледарів і незграб. До того ж, у Зелених Дахах вона мусить допомагати виховувати шестирічних близнят, Дору й Деві, чия мама, далека родичка Марілли, померла. На щастя, Енн вкотре переконується, що в житті завжди можна зустріти рідну душу. Крім того, дівчина раптом усвідомлює, що їй дедалі більше подобається один юнак…

Лариса Денисенко, Марія Фоя «Майя та її мами!»

Знайомтеся, це - Майя. У Майї цілих дві мами, які її люблять, але ця книжка не тільки про неї! Ця книжка про цілий клас Майї, з яким вона буде рада вас познайомити. Наприклад, із Соломією та Софійкою, які з'явилися у батьків завдяки науці, Раїсом, чиїй сім'ї довелося переїхати з Криму, або Кирилом, який живе з опікуном.

Астрід Лінгрен «Пеппі Довгапанчоха сідає на корабель»

Повість «Пеппі Довгапанчоха сідає на корабель» — це продовження пригод рудої фантазерки та її друзів Томмі й Аніки. Цього разу ти дізнаєшся, як дивовижно Пеппі ходила по крамницях і до школи, як діти опинилися на безлюдному острові, як на віллу «Хованка» завітав високий гість та багато інших веселих речей. Адже із Пеппі сумувати нíколи.

Володимир Рутківський «Джури-характирники»

Джури-характерники» — друга книга захоплюючої історичної трилогії провідного сучасного українського письменника Володимира Рутківського. У новому гостро-сюжетному романі читачі зустрінуться зі своїми улюбленими героями з попереднього роману «Джури козака Швайки» — юним характерником Саньком та його вірним другом Грициком. Хлопці підросли, змужніли, і тепер нарівні з дорослими козаками беруть участь у військових виправах. У романі з’являється ще один відчайдушний герой — маленький характерник Телесик зі своєю дитячою ватагою. А небезпека й надалі чигає на кожному кроці...

Джоан Ролінґ «Гаррі Поттер і смертельні реліквії»

Напевно, зима – саме той час, коли є бажання перечитати всі книжки про пригоди Гаррі Поттера!  І у вас є така можливість, адже всі книги з циклу є в наявності у бібліотеці.

А сьогодні у жовтій добірці заключна і чи не найяскравіша зі всієї «поттеріани» книга, у якій Дж. К. Ролінґ дає довгоочікувані відповіді на багато запитань. Захоплююча манера оповіді письменниці з численними несподіваними сюжетними поворотами дарує неймовірну насолоду мільйонам читачів — тим, які трималися з Гаррі аж до самого кінця.

Сонячного настрою та приємного читання!

Комментариев нет:

Отправить комментарий