пятница, 10 декабря 2021 г.

Книги про гори

 


Продовжуючи «гірську» тему (дивіться попередню публікацію) невелика добірка літератури:

Грем Джойс. Безмовна земля

Молода англійська пара вирішує покататися на лижах у Французьких Альпах і потрапляє під лавину. Викопавшись з-під снігу, вони дістаються свого готелю – і знаходять його абсолютно порожнім; як і все село. Вони сидять і чекають на порятунок, але порятунок не приходить; вони намагаються вибратися до людей своїм ходом, але щоразу стежка виводить їх у те саме порожнє село. Дивні видіння відчувають на міцність їхнє кохання і розум, поступово вселяючи, що ніхто не міг вийти з цієї лавини живим, а закони природи, здається, перестали працювати зовсім…

Грег Мортенсон, Девід Олівер Релін. Три чашки чаю

Грег Мортенсон підробляв медбратом, ночував у машині, а своє нечисленне майно тримав у камері схову. На згадку про загиблу сестру він вирішив підкорити найскладнішу гору К2. Ця спроба мало не коштувала йому життя, якби не допомога місцевих жителів. Кілька днів, проведених у відрізаному від цивілізації пакистанському селі, вразили Грега настільки, що він вирішив зібрати необхідну суму і повернутися до Пакистану, щоб побудувати школу для сільських дітей.

Чингіз Айтматов. Коли падають гори (Вічна наречена)

Основна дія роману Чингіза Айтматова " відбувається високо в тянь-шаньських горах, де перетинаються трагічні шляхи двох страждаючих істот - людини і барсу. Обидва вони – жертви часу, жертви обставин, заручники власної долі.

Бажання помсти приводить Арсена Саманчина, відомого журналіста, до рідного селища, де для саудівських нафтових магнатів організовано полювання на снігових барсів... Арсен приїжджає в гори, ще не знаючи, що зустріне тут своє останнє кохання, а можливо, і смерть. Вся драматична розповідь пронизує легенда про Вічну наречену, яка чудовим баченням з'являється на засніженому гірському перевалі.

Томас Манн. Чарівна гора

"Чарівна гора"   туберкульозний санаторій у Швейцарських Альпах. Його мешканці змушені перебувати тут роками, спілкуючись із зовнішнім світом лише рідкісними листами та телеграмами. Тут час тече непомітно, життя і смерть втрачають сенс, а найменші нюанси людських відносин, навпаки, набувають болісної гостроти та значущості.

Чарльз Мартін. Між нами гори

В оточеному горами аеропорту Солт-Лейк-Сіті скасовано всі рейси через негоду. Двоє випадкових знайомих, Бен Пейн та Ешлі Нокс, вирішують летіти на маленькому приватному літаку. Ешлі спізнюється на своє весілля, а хірург Бен – на важливу операцію. На жаль, літак зазнає краху в горах. Пілот гине, і два мало знайомі пасажири залишаються наодинці один з одним серед засніжених вершин. Щоб урятуватися, їм доведеться зробити неможливе…

Аркадій та Борис Стругацькі. Готель «У загиблого альпініста»

Один з найяскравіших творів раннього періоду творчості братів Стругацьких, захоплюючий науково-фантастичний детектив, у якому немолодий та втомний поліцейський, який розслідує загадковий злочин у занесеному снігом гірському готелі, виявляється втягнутим у складну і таємничу історію з «чужими», що висадилися на Землю…

Алекс Хоннольд. Один на стіні. Історія людини, яка не боїться смерті

Алекс Хоннольд, американський скелелаз, знаменитий своїми соло проходженнями великих стін. Ця книга щоденник його найзухваліших сходжень без страховки, в яких він докладно описує свої емоції, страхи, почуття перемоги та досади.

Джерела:

https://bookmix.ru/

https://www.livelib.ru/

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий