пятница, 10 декабря 2021 г.

Фільми про гори та альпінізм

 

Гарні, загадкові, а іноді й небезпечні гори у добірці фільмів про альпінізм:

 


К2: гранична висота, 1991

Тейлор і Ха дружать досить давно і не дивлячись на те, що вони різні, їм вдається знаходити спільну мову. Тейлор – переконаний холостяк, справжній ловелас і процвітаючий адвокат. Ха – вчений та доброчесний сім'янин. Але загальна пристрасть у друзів все-таки є любов до гірських вершин. Друзі довгий час мріяли про підкорення якоїсь гірської вершини і ось одного разу їм випала нагода здійснити це… піднятися на гімалайську гору Чогорі або К2.

Еверест, 2015

Роб Холл довгий час мріяв підкорити неприступний Еверест і одного разу, зібравши групу з найкращих альпіністів, він як ніколи наблизився до своєї заповітної мрії. Але навіть якщо ця гора підкориться їм, чи зможуть вони повернутися назад живими та неушкодженими?

Торкаючись порожнечі, 2003

Цей документальний фільм знято за однойменною книгою альпініста Джо Сімпсона, в якій він ділиться з усім світом своїм досвідом у підкоренні небезпечних вершин. Сюжет цієї картини розповідає про те, як у 1985 році Джо та його друг Саймон Йєтс вирушили підкорювати Перуанські Анди. Висота цих гір досягає 7 тисяч метрів над рівнем моря, проте це не зупиняє відважних альпіністів, більш того, вони вирішують прокласти новий маршрут до вершини Сіула Гранде, яким ще не ступала нога людини.

Шлях, 2010

Американський лікар втрачає свого сина, який гине у штормі. Тяжко страждаючи, лікар кидає своє спокійне життя і вирушає в дорогу від Піренеїв на північний захід Іспанії довжиною 800 км. На шляху він зустрічає попутників, знайомитися з багатьма людьми, які намагаються знайти найвищий сенс життя.

Вертикальна межа, 2000

 Молодий альпініст Пітер Гарретт повинен піднятися на вершину К2, другий за висотою пік у світі, де опинилася в пастці його сестра Енні та її команда. Йому доведеться ризикнути власним життям і подолати свої обмеження, борючись із неконтрольованою силою природи, щоб встигнути вчасно.

Скелелаз, 1993

Гейб Волкер – рятувальник та альпініст, який у результаті нещасного випадку втрачає подругу Сару. Він звинувачує себе у смерті дівчини і хоче покінчити з альпінізмом. Але надходить терміновий виклик про те, що потрібна допомога альпіністам, які потрапили в біду.

127 годин, 2010

Справжня історія альпініста і підкорювача каньйонів Арона Ралстона, який у 2003 році провів у гірській ущелині майже шість днів після того, як його рука була затиснута каменем вагою понад 300 кілограмів.

Вижити, 1992

Дія фільму розгортається в осінній п'ятничний день 1972 року, над Андами зазнав катастрофи авіалайнер. На його борту була шкільна збірна з Уругваю з регбі. Літак упав на високогірне плато, повністю відрізане від зовнішнього світу…

Ковчег Марка, 2015 (міні-серіал)

Буран настигає у горах Приполярного Уралу групу туристів, які познайомилися в Інтернеті. Змерзлих, зневірених, їх знаходить лижник Марк і проводить на кордон. Але радість порятунку змінюється тривожними питаннями: чому кордону немає на жодній карті?

Біле прокляття, 1987

Розпал сезону на гірськолижному курорті Терскол. Численні відпочиваючі катаються на гірських лижах, розважаються та веселяться. І лише працівники протилавинної служби розуміють, що над курортом нависла смертельна загроза: після сильнішого снігопаду може зійти гігантська лавина…

Комментариев нет:

Отправить комментарий