пятница, 17 декабря 2021 г.

Кольорові читання: Синя субота

 


Продовжуємо наші кольорові читання, і сьогодні книжки у синій обкладинці:



Таня Малярчук «Забуття»

Що таке час, як не кит, який поглинає все, зрівнюючи у бездонному череві геніїв і невдах, шляхетних добродіїв і політичних злочинців. Скільки людських життів непересічних українців стали тим заковтнутим планктоном. Їх неможливо дістати із забуття, хіба що хтось із живих відчує нагальну потребу згадувати. У цьому романі тим славетним забутим є В’ячеслав Липинський, український історик польського походження, філософ і невдалий політик, засновник українського монархізму. Його життя було суцільним рухом проти вітру, пожертвою заради ідеї…

Макс Кідрук «Зазирни у мої сни»

Очевидно, на світі немає дитини, яка б не бачила моторошних снів. Але що робити, якщо жах зі сновидіння поступово переповзає в реальне життя? У дворічного Тео під час нескладної операції раптово зупинилося серце. Упродовж тридцяти шести секунд малюк тримався на межі між світом мертвих і живих. А тоді повернувся. Спливло два роки, перш ніж Мирон Белінський зрозумів, що його син повернувся не сам. Щось прийшло разом із Тео: учепилося і прослизнуло у свідомість, поки хлопчак перебував по той бік лінії, яку більшість із нас перетинає лиш один раз. У відчайдушних намаганнях урятувати сина Мирон виїжджає до Америки, де найновіші досягнення нейротехнологій дають змогу зазирнути в людський сон. Він не здогадується, що бажання допомогти веде до катастрофи, адже найгірше почнеться, щойно той, хто оселився у снах маленького Тео, збагне, що за ним спостерігають.

Люко Дашвар «Ініціація»

Стара Костомарова не пам'ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було… Тим часом у Києві дівчина Меланія потрапляє у вир дивних подій. Усе починається зі снів про мерців, далі - зустріч із нотаріусом Германом та його зникнення. І Блейк, у якого Меланія закохується до нестями і який зраджує її. Від того часу дівчині сниться вже інший сон: про розлючений натовп, стару жінку, Блейка, який прохає про допомогу… От-от шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них - хоче він того чи ні - пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною…

Для дітей та підлітків

Ніл Гейман «Книга кладовища»

Напевно, ви думаєте, що цвинтар – не найкраще місце для дитини. Але в момент небезпеки для маленького хлопчика воно стало притулком та будинком. Під опіку малюка беруть пара примар та вампір. Тепер на нього чекає незвичайне життя, сповнене пригод і небезпек.

Люсі Гокінг, Стівен Гокінг «Джордж і великий вибух»

У книзі «Джордж і Великий вибух» Джордж та його друзі побувають усередині адронного колайдера, вирушать на Місяць, боротимуться з антинауковою організацією і навіть намагатимуться врятувати людство від Великого Вибуху.

Андрій Кокотюха «Таємниця підводного човна»

Вони шукали й знаходили скарби по всій Україні — на землі і під землею. Тепер на часі — підводні пригоди. У Криму, на темному дні загадкової бухти, лежить «Сом» — один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави.

Леся Пронь «На крилах року»

Вірші, казки та оповідання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Приємної суботи!

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий