четверг, 16 декабря 2021 г.

Кольорові читання: Блакитна п’ятниця

 


Блакитна п’ятниця подарує нам пригоди у джунглях, морські подорожі, детективні історії та ще багато цікавого. Готові знайомитися?

 


Петер Хьог «Тиша»

Каспер Кроне, клоун із світовим ім'ям і шанувальник Баха, відчуває людей як музику, визначаючи мелодію і тональність кожної людини. Одного разу до нього приводять дев’ятирічну дівчинку Клару-Марію, яка ніяк не звучить. Усередині дитини — тиша. Невдовзі з'ясовується, що дівчинку було викрадено. Клара-Марія благає допомогти їй, і Каспер з головою поринає у хитросплетіння інтриг, де все змішалося: діти з пара-нормальними здібностями, гравці на ринку копенгагенської нерухомості, геодезисти та сейсмологи, циркові акробати, монахині із Східної церкви, гонщики-інваліди — і все це на тлі сучасного Копенгагена, химерного міста-лабіринта.

Михайло Шторм «Загублені в джунглях»

Пригоди фотографа Дмитра Бикова, авантюриста та шукача пригод, продовжуються. Біля грандіозних водоспадів Ігуасу він знову зустрінеться зі своєю австралійською подругою Камілою. Щоб підзаробити грошей на покупку нової яхти, вона наважилася на рекламний політ на повітряній кулі. І хоча вітряна погода не сприяє польоту, новий приятель Камілі готовий вразити всіх своєю відвагою. Ніхто не слухає доводів Діми, і йому залишається тільки спостерігати, як буря, що раптово налетіла, забирає невдалих повітроплавців далеко в дикі джунглі. Відклавши свої справи, Биков кидається на пошуки — з мінімумом спорядження та підступним провідником.

Михайло Шторм «Погоня за піщаним дияволом»

Отримавши листа про те, що його знімки зацікавили редакторів National Geographic, сорокарічний фотограф Дмитро Биков готовий вирушити на край світу, аби побачити свої роботи на сторінках цього журналу. Не роздумуючи, він збирається на острів Фрейзер на східному узбережжі Австралії. У складі його маленької експедиції, крім племінника Романа та дівчини Ані, старий професор біології, який мріє знайти таємничого буніпа – піщаного диявола з легенд аборигенів. Їхнє відрядження перетвориться на небезпечну пригоду, коли, зазнавши аварії корабля, вони виявляться викинутими на безлюдний берег острова…

Сергій Бакшеєв «Формула вбивства»

Хтось убив матір вченого-математика Костянтина Данина та вкрав його наукові напрацювання, яким він присвятив півжиття. У вбивстві підозрюють самого Данина. Допомогти Костянтину намагається його шкільна вчителька Валентина Іполитівна разом зі своїми колишніми учнями Танею та Феліксом. Вони розпочинають власне розслідування. Валентина Іполитівна підозрює, що вбивцю треба шукати серед колег Костянтина, які також билися над доказом великої теореми Ферма.

 Трейсі Гарвіс-Грейвс «На острові»

Волею долі після авіакатастрофи вони опиняються на безлюдному острові, загубленому в океані, де вижити їм допоможе лише кохання. Але чи вдасться героям зберегти чистоту почуттів після повернення у звичний світ? Найнезвичайніша з будь-коли написаних робінзонад.

Ю Несбьо «Безтурботний»

Харрі Холе й уявити не міг, у яку халепу вскочив. З одного боку, заплутана справа із пограбуванням банку, в розслідуванні якої виникло більше питань, ніж відповідей, а з іншого — загадкове самогубство його колишньої коханки, з котрою він провів останню в її житті ніч. Усе обертається проти Харрі. Схоже, комусь конче потрібно усунути його, хтось веде з ним дуже ризиковану гру. Та не був би він Харрі Холе, якби дозволив знищити себе…

Для дітей

Володими Рутківський «Бухтик з тихого затону»

Абсолютно чарівна і зворушлива історія, що відбулася в лісовому санаторії, викличе шквал добра і точно сподобається всім її юним читачам. У лісовому санаторії захворіла дівчинка Оля. І щоб її хоч якось втішити і допомогти їй якнайшвидше одужати, хлопчик Сергій із друзями вирішують придумати для дівчинки захоплюючу казку, і населити її чарівними істотами, які не дадуть дівчинці сумувати. Таким чином, хлопчик вигадує милого та доброго казкового Бухтика, який є точною копією іграшки Олі, яка дісталася їй від батька. Але діти навіть не могли собі уявити, що вигадані ними створіння на кшталт русалок, водяних, лісовиків та дивовижного Бухтика оживуть не лише у їхніх фантазіях, а й у реальному світі.

Олексій Огульчанський «Степова принцеса»

Другий твір у задуманій автором дилогії про пригоди хлопчаків улітку на морській косі та в одному з приазовських сіл. Перша її частина — повість «Дарунок Кніповича» — побачила світ у 1986 році у столичному видавництві «Веселка». «Степова принцеса» ж чекала аж 31 рік (вийшла друком в 2018 році), щоб прокласти свій шлях до читача.

Приємного читання, не пропустіть наступну кольорову добірку!

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий