среда, 15 декабря 2021 г.

Кольорові читання: Зелений четвер

 


Ну що готові до нової кольорової книжкової  добірки? Кольором цього дня буде зелений, тож почнімо знайомство:


 

Микола Понеділок «Казка недосказана моя гумористичні образки та новели. Том 2»

Ще одна цікава збірка гумористичних новел від Миколи Понеділка.

Стівен Кінг «Зелена миля»

Пол Еджкомб — колишній наглядач федеральної в’язниці штату Луїзіана «Холодна гора», а нині — мешканець будинку для літніх людей. Більш ніж півстоліття тому він скоїв те, чого досі не може собі вибачити. І тягар минулого знову й знову повертає його до 1932 року. Тоді до блоку Е, в якому утримували засуджених до смертної кари злочинців, прибули «новенькі». Серед тих, на кого чекала сумнозвісна Зелена миля — останній шлях, що проходить засуджений до місця страти, — був Джон Коффі. Його визнали винним у зґвалтуванні та вбивстві двох сестер-близнючок Кори й Кеті Деттерик. Поволі Пол усвідомлює, що цей незграбний велетень, який скидався на сумирну дитину, не може бути монстром-убивцею. Але як врятувати того, хто вже ступив на Зелену милю?

Макс Кідрук «Любов і піраньї»

Це суміш пригод, цікавих фактів та живого гумору, з легкими вкрапленнями нещасливого кохання, що закінчується феєричною авантюрою, під час якої автора ледь не з’їдають піраньї…

Едгар Уоллес «Павутиння злочинів. Таємниця містера Рідера»

Непримітний містер Рідер – гроза фальшивомонетників та грабіжників банків. Нехай він не такий знаменитий, як Пуаро, але настільки ж талановитий і справи розкриває просто віртуозно!

Наталія Калініна «Втеча з країни мрій»

Вона зробила одну-єдину помилку, але жорстоко докоряє собі за неї. Вона готова прийняти покарання, аби не постраждали близькі люди. Саме страх за них змушує Інгу стрімголов бігти геть, розлучитися з коханим чоловіком, який щойно зробив їй пропозицію.

Марина Гримич «Ти чуєш, Марго?»

Це чуттєва і водночас дотепна історія кохання, що почалася як службовий роман у маленькому, але теплому колективі етносоціологів-польовиків, а закінчилася Великою Пригодою в позачассі і позапросторі. Лауреат конкурсу "Коронація слова".

Умберто Еко «Номер нуль»

На відміну від попередніх творів автора, події в ньому відбуваються у недалеку епоху – у Мілані 90-х років ХХ століття. Головний герой – редактор газети, створеної, щоб друкувати наклепницькі статті про бізнесменів і псувати їм репутацію. Однак, окрім теми продажної журналістики, Еко згадує і недавні політичні події в Італії – замах на Папу Римського, діяльність масонської ложі "Пропаганда № 2", операцію "Гладіо", проведену НАТО, і невдалий державний переворот...

Для дітей

Гжегож Касдепке «Зачіпки детектива Нишпорки. Канікули детектива Нишпорки»

Детективна агенція "Рожеві окуляри" працює на повну силу. Для неї нема ні канікул, ні вихідних, адже щодня може щось трапитися... Тому детектив Нишпорка пильнує й уважно розглядає кожну річ чи підозрілу людину, тим паче якщо ця людина - небезпечний суперник детектив Мертвяк. І якщо пан Нишпорка таки знайде якусь зачіпку, то робота буде всім: розгадувати ту зачіпку доведеться і йому, і читачам.

Зірка Мензатюк «Таємниця козацької шаблі»

Усе почалося з того, що в сімейства Руснаків з`явилася Машка - пошарпаний, але все ж нічогенький автомобільчик. А далі... привид повідомив, що старовинна реліквія у небезпеці, - і почалися шалені перегони, небезпечна, сповнена містики і захвату мандрівка замками України у пошуках козацької шаблі... Ця пригодницька повість Зірки Мензатюк рекомендується для читання у шкільній програмі з української літератури учнями п`ятих класів.

Галина Крук «Раз овечка, два овечка»

Ці вірші народилися з гри і до гри припрошують. Вони яскраві й веселі, світ у них — навиворіт, а дива біжать підстрибом поруч із читачами. Вони вчать лічити і вигадувати,мають логопедичний ефект, їх легко запам’ятати… І найголовніше — вони стають улюбленими після першого прочитання.

Приємного читання!

Комментариев нет:

Отправить комментарий