суббота, 18 декабря 2021 г.

Кольорові читання: Фіолетова неділя

 


Наш кольоровий тиждень добігає кінця, але на вас ще чекає наша фіолетова добірка:

 


Оксана Забужко «Сестро, сестро»

Сестра, подруга, мати, коханка, творець чужої та власної долі. Неперевершений майстер психологічної прози – Оксана Забужко – запрошує читачів осягнути найпотаємніші таємниці жіночої душі. Ця книга вже увійшла до розряду сучасної класики.

Ліна Костенко «Записки українського самашедшего»

Роман написано від імені 35-річного комп’ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу. У світі надмірної (дез)інформації і тотального відчуження він – заручник світових абсурдів – прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом. За жанровою стилістикою «Записки українського самашедшого» – насичений мікс художньої літератури, внутрішніх щоденників, сучасного літописання й публіцистики.

Кейт Форсайт «Стара казка»

Шарлотта-Роза завжди була вигадницею. А в шістнадцять років своїми історіями вона вразила уяву увесь королівський двір, і навіть спадкоємця. Але король повірить у чутки про зв'язок між Шарлоттою і своїм сином і заточить дівчину до  монастиря. Що ж чекає на неї за монастирською огорожею?

Тетяна Толстая «Кись»

Дія відбувається на території Москви після якогось катаклізму, іменованого у романі «вибухом». Етноцентрована постапокаліптична антиутопія просякнута іронією та сарказмом.

Марина та Сергій Дяченки «Мігрант»

Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті — він мігрував з Землі. Два останні роки його життя вилучено в якості сплати за візу, тому Андрій не пам’ятає, чому вирішив поїхати. Що сталось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Раа, в який потрапив Андрій, наповзає тінь...

Дж. К. Ролінг «Гаррі Поттер і філософський камень»

Перша частина пригод Гаррі Поттера – книга №1 для маленьких читачів. Саме вона сколихнула хвилю любові до читання, що захопила весь світ! Такого успіху не мало жодного художнього видання, поки в 1997 році на полицях британських магазинів не з'явилася перша книга Джоан Роулінг «Гаррі Поттер та філософський камінь».

І у вас є можливість прочитати/перечитати, адже всі книги з циклу є в наявності у бібліотеці.

Андрій Кокотюха «Таємниці козацького скарбу»

Справжній детектив, у якому беруть участь твої ровесники – тямущий Данько і спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою... Йдеться, звичайно ж, про козацький скарб – бочку золотих монет і золоту козацьку булаву. Понад три століття ведуться пошуки цього безцінного скарбу, і лише в наші дні двоє школярів під час літніх канікул випадково наближаються до розгадки таємниці... Пан чи пропав, втікати чи залишатися, жити чи вмерти – ось такі непрості дорослі запитання постають перед відважними школярами...

Приємного читання і до нових зустрічей!

Комментариев нет:

Отправить комментарий